h

Op naar Brussel

23 januari 2024

Op naar Brussel

Foto: Jan Breur

Voorbereiding op de verkiezingen

Op maandag 15 januari vond de nieuwjaarsbijeenkomst van SP Veenendaal en Omstreken plaats. Hier is onder andere gesproken over de verkiezingen voor het Europese Parlement die dit jaar zullen plaatsvinden. De SP hoopt hier een zetel te bemachtigen.

Hoewel de SP vaak als anti-Europees wordt aangeduid, is de werkelijkheid een stuk genuanceerder. De SP is juist groot voorstander van Europese samenwerking, maar wil dat deze wordt ingericht op een transparante wijze die te volgen is en de belangen dient van gewone mensen. Er is dus nog een hoop te verbeteren aan de Europese Unie zoals we die nu kennen.

Foto: Jan Breur

Op dit moment is de SP niet vertegenwoordigd in het Europese Parlement; bij de afgelopen verkiezingen heeft de partij geen zetel bemachtigd. Gerrie Elfrink uit Arnhem is voorgedragen als lijsttrekker om daar verandering in te brengen. De concept-lijst en het concept-verkiezingsprogramma worden nu in de lokale afdelingen, zoals Veenendaal, besproken, om op het congres van 2 maart te worden vastgesteld.

Foto: Jan Breur

Behalve over de Europese verkiezingen is er ook gesproken over de ontwikkelingen in de partij, en de geplande acties in Veenendaal voor het komende jaar. Ook mocht Mehmed Bayma, mede namens zijn vrouw Rabia, de Nico van Ginkel-prijs in ontvangst nemen, en is Jan Breur gekozen tot afdelingsvoorzitter.


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier