h

SP standpunt evenementen blijkt populair

19 januari 2024

SP standpunt evenementen blijkt populair

Foto: Jan Breur

Maak meer mogelijk, met oog voor elkaar

Voor politiek Veenendaal begon het nieuwe jaar met een 'beeldvormende avond' annex stadsgesprek over het Evenementenbeleid. Verschillende belanghebbenden kwamen hier aan het woord, en wat bleek?
Het standpunt dat al jarenlang door de SP gehuldigd wordt, blijkt door de grote meerderheid van hen te worden gedeeld.

Aan evenementen mogen best eisen worden gesteld, op het gebied van veiligheid, milieu, overlast, toegankelijkheid...
De dag van de week zou geen criterium moeten zijn; vindt de SP. Op de avond in het gemeentehuis bleken de Cultuurmakelaar, Binnenstadsmanagement, Evenementenorganisatoren, en de Veense Jongerenraad het daarmee eens te zijn. Het College van Burgemeester en Wethouders wil echter slechts twaalf evenementen op een zondag per jaar toestaan.

Vorig jaar werd het nieuwe Evenementenbeleid aangeboden aan de gemeenteraad. Tot besluitvorming kwam het toen niet; staande de raadsvergadering verklaarde verantwoordelijk wethouder Dylan Lochtenberg dat het stuk niet besluitrijp was. De gespreksavond waarmee de politiek het jaar inluidde, moet de besluitrijpheid van het Evenementenbeleid dichterbij brengen...

WORDT VERVOLGD...


Zie ook:

 

Reactie toevoegen

U bent hier