h

Roeland Schweizer’s Grande Finale

28 maart 2024

Roeland Schweizer’s Grande Finale

Foto: Cultureel Cafe

in cultureel café

Meer dan 10 jaar heeft beeldend kunstenaar Roeland Schweizer een niet alleen groots, maar ook indrukwekkend atelier in de voormalige Ritmeester sigarenfabriek aan de Kerkewijk ingericht. Bij binnenkomst komt de geest en de inspiratie van de kunstenaar uit Amerongen je als een tsunami tegemoet. Je wordt overspoeld door kleuren, schilderijen van immense omvang, tekeningen, beeldhouwwerken en rariteiten.

Roeland Schweizer maakt kunst voor vrede in zijn hart en vrede op aarde. Hij zoekt het rare in de mens, het plezier, hij zoekt de oorsprong van de natuur. Hoe mooi is het om een bezoek te brengen aan het domein van deze excentrieke kunstenaar, dit bijzondere mens, verscholen in de krochten van een oude verlaten fabriek. De beeldend kunstenaar, de schrijver en cursusleider zal je vertellen over zijn levensloop, zijn passie, zijn werk. Vlieg mee op de vleugels van zijn kunstzinnige gedrevenheid. Dat kan!

Het Cultureel Café Veenendaal wordt bij uitzondering niet gehouden in café The Circle aan het Horecaplein, maar in het atelier van beeldend kunstenaar Schweizer zelf. Het belooft een bijzondere avond te worden want de kunstenaar heeft onlangs te horen gekregen dat zijn atelier vanaf 22 april deels wordt afgebroken. Roeland Schweizer heeft daarom besloten tot een "Grande Finale" op 30 maart, 1 april (tweede paasdag) of een weekend later op 6 en 7 april. Al zijn kunst en gebruiksvoorwerpen wil hij verkopen dan wel weggeven.

Het Cultureel Café Veenendaal biedt op woensdagavond 10 april a.s. de allerlaatste mogelijkheid om het atelier van Schweizer te bezoeken. Proef de sfeer van een atelier dat geschiedenis heeft gemaakt in Veenendaal nu het nog kan. Kijk voor de allerlaatste keer rond in een deel van de historische Ritmeester sigarenfabriek. Luister naar de verhalen van de beeldend kunstenaar zelf onder het genot van een kopje koffie of thee en een muzikale omlijsting door 'Live Poets Society'.

Kom allemaal om Roeland een prachtig afscheid te geven.
Het Cultureel Café Veenendaal vindt plaats op woensdag 10 april a.s. vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

Route:

Loop tussen Kerkewijk 65 (Sigarenfabriek) en Kerkewijk 67 (tandarts) naar achteren, vervolgens door het openstaande hek rechtstreeks naar de rode deur, de ingang van het atelier.

Reactie toevoegen

U bent hier