h

Ketenen Gebroken

3 juli 2024

Ketenen Gebroken

Foto: Jan Breur

Keti Koti 2024

Op 1 juli 1863 werd de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen afgeschaft. Keti Koti is de landelijke viering van deze afschaffing en betekent letterlijk 'Ketenen Gebroken'. Op zaterdagmiddag 29 juni werd voor de tweede keer Keti Koti gevierd in Veenendaal; in en bij de Cultuurfabriek.

Foto: Jan Breur

Er waren activiteiten en voorstellingen voor alle leeftijden. Joyce Marsman, de inspirator voor de eerste Veense Keti Koti, was uiteraard van de partij. Zij had haar zwarte poppen uitgestald en gaf een workshop Angisa binden.

Foto: Jan Breur

'The Dancing Queens', die vorig jaar ook van de partij waren, gaven wederom een schitterend optreden. Jambo Afrika gaf een percussie workshop. Ook waren er een fototentoonstelling over het slavernijverleden en een mini-expo van Fousha Rolfast.

Foto: Jan Breur

"Het is goed om stil te staan bij het verleden, en hiervan te leren," aldus Jan Breur, afdelingsvoorzitter van SP Veenendaal en lid van Provinciale Staten. "Maar laten we ook onze ogen niet sluiten voor het heden. Er bestaat nog steeds een hoop onrechtvaardigheid. Dus laten we de successen zeker vieren, maar besef ook dat er nog een hoop werk te doen is..."


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier