h

Red onze zorg in Veenendaal

23 juli 2024

Red onze zorg in Veenendaal

Foto: Sietse van der Bij

motie en petitie

Het Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft besloten zeven specialismen aan zorg weg te halen uit het spreekurencentrum in Veenendaal. Ook lijkt de toekomst van het spreekurencentrum (hierdoor) onzeker. Uiteindelijk komt hierdoor de zorg voor de 70.000 inwoners van Veenendaal op grotere afstand te liggen.

Samen met een (groeiende) groep inwoners is de "Red onze zorg" petitie opgezet. Omdat een gemeente met 70.000 inwoners goede en lokale zorg verdient! De motie is inmiddels al bijna 1500x getekend.
Tekent u ook? Dit kan via www.redonzezorg.nl

SP-fractievoorzitter Sietse van der Bij: "Juist in een gemeente waar de inwoners het minst draagkrachtig zijn van de hele provincie is het belangrijk zorg lokaal aan te bieden. Ook voor minder mobiele inwoners gaat dit grote problemen opleveren. Met een verminderd lokaal zorgaanbod stijgt de kans dat mensen pas later naar de doctor zullen gaan met bijbehorende uitdagingen. Een duidelijk signaal aan de directie en de gemeente zullen wat de inwoners en de SP betreft bijdragen aan het zoeken naar mogelijkheden om goede lokale zorg, waaronder het spreekurencentrum, te behouden en uit te breiden!"

teken de petitie

Eerder deze maand diende de SP in de Gemeenteraad een motie in. Hierin werd het Gemeentebestuur opgeroepen om zich in te zetten voor behoud - en zo mogelijk: uitbreiding - van de zorg in Veenendaal, die in het spreekurencentrum geboden wordt. Immers; zorg hoort beschikbaar te zijn in zo'n grote gemeente.

De voltallige Gemeenteraad was het hiermee eens.
De motie is unaniem aangenomen.

motie

Reactie toevoegen

U bent hier