h

Bierproeverij

25 maart 2019

Bierproeverij

Foto: AJ Breur

Gilbertcafé 21 maart

Afgelopen donderdagavond was er weer een 'Gilbertcafé' in de bibliotheek. Ondanks het feit, dat er geen vergadering was in het gemeentehuis en er dus tijd zat was om ook eens wat belangstelling voor de organisatie van ons Gilbertjaar te tonen, was "de politiek" helaas niet in grote getale aanwezig. Maar gelukkig was er toch weer een grote groep belangstellenden, die zich graag lieten bijpraten over wat er zoal georganiseerd is en nog gaat worden in de loop van dit jaar 2019.

Foto: AJ Breur

Zo is er momenteel een tentoonstelling in ons museum, was er maandag (18/3) in de bibliotheek een goedbezochte lezing over de rol van Gilbert voor het ontstaan van Veenendaal, wordt er door de basisschoolleerlingen gewerkt aan portret van Gilbert in een groot soort mozaïek, dat eind van deze maand in de bibliotheek een plaatsje moet krijgen, etc. Maar hoe leuk dit alles ook is of gaat worden, donderdagavond werd door iedereen eigenlijk maar op één moment gewacht: de proeverij van het Gilbertbier!

Foto: AJ Breur

Dat maakte, dat het Gilbertjournaal deze keer wel nodig, maar ook kort was. En daarna: bier proeven! In groepjes van 6 personen werden de beide varianten (de Veense en de Antwerpse) van het Gilbertbier blind geproefd en door allen werd een echt proefverslagje ingevuld en ingeleverd. Dat moest de brouwers helpen om beide bieren nóg lekkerder te maken. Uit ervaring kan ik zeggen, dat beide soorten duidelijk verschillend maar wel heerlijk waren. Ik kan niet wachten tot het zomer is en je op de talrijke terrassen in Veenendaal kunt genieten van een heerlijk Gilbertbiertje!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier