h

Blog Ary Jan Breur

20 maart 2023

Franse Gat weer schoon!

Foto: Cor van Londen

Zaterdag 18 maart was het weer zover. De 'landelijke opschoondag' was weer daar en -net zoals we al een hele reeks van jaren doen- trokken we weer naar het Franse Gat om te gaan helpen om de buurt te ontdoen van zwerfafval.

Lees verder
22 augustus 2022

Weer op pad!

Foto: SP Veenendaal

De vakantie zit er weer op. Ook als SP-ers hebben wij die goed gebruikt om nieuwe energie te verzamelen, want er is nog heel veel te doen. En dus knallen we er direct in met de actie 'vijf koopkrachtknallers'!

Lees verder
9 mei 2022

Nog steeds: Vredesvlag

Foto: SP Veenendaal

Terwijl de oranje vlaggetjes van koningsdag en 5 mei nog boven onze hoofden in de bomen hingen stonden wij afgelopen zaterdag (7 mei) opnieuw met de vredesvlag bij het stadsstrand. De oorlog in de Oekraïne gaat nog steeds onverminderd door en dus is er meer dan voldoende reden voor ons wekelijkse protest tegen dit wrede en zinloze geweld!

Lees verder
25 april 2022

Vanaf de publieke tribune deze keer!

Foto: SP Veenendaal

Op 21 april trok ik naar ons gemeentehuis om een feestelijke bijeenkomst te aanschouwen en mee te maken: de installatie van de nieuwe schaduwraadsleden. De verkiezingen van 14, 15 en 16 maart maakten definitief een einde aan mijn eigen periode als schaduwraadslid van de gemeente Veenendaal. Dat klinkt dramatisch, maar is het niet. Ik had zelf aangegeven, dat het tijd werd voor een aantal anderen in onze fractie om op dat toneel te gaan optreden en dat ging nu gebeuren.

Lees verder
25 maart 2021

Schriftelijke vragen

Ondergrondse papiercontainers

Geacht college,

In de loop van 2020 zijn wij geïnformeerd over de ondergrondse papierinzameling bij de hoogbouw. Daarbij hebt u een kaartje verstrekt, waarop alle locaties aangegeven waren waarop die inzamelpunten gerealiseerd waren of zouden gaan worden. Wij hebben geconstateerd, dat gelukkig inmiddels alle op de kaart aangegeven punten gerealiseerd en in gebruik genomen zijn. Voor bewoners uit onze hoogbouw betekent een dergelijke voorziening, dat zij hun papierafval op een wijze kwijt kunnen, die vergelijkbaar is met bewoners van laagbouw: gescheiden en niet via de dure voorziening 'restafval'. Als fractie zijn wij hier heel blij mee! 

Lees verder
3 februari 2021

Straks weer stemmen!?

Foto: Baukje Hiemstra

Woensdag 17 maart zijn er weer verkiezingen voor de Tweede Kamer. Vanaf nu is dat nog maar zo’n 40 dagen en dus wordt het wel tijd om hier eens goed over te gaan nadenken: ga ik wel stemmen en zo ja, op welke partij ga ik dan stemmen en waarom? Zowel wanneer je vindt, dat alles wel goed gaat, als wanneer je vindt, dat de regering er maar een potje van gemaakt heeft, zijn dat belangrijke vragen. Graag wil ik bij deze vragen eens even stil staan.

Lees verder
29 april 2020

Woningnood

Foto: Baukje Hiemstra
PROTESTSONGS AFL.8: Woningnood

In 1966, toen ik 15 was, en dus volop bezig was om mezelf te ontdekken en te vormen verscheen het album 'Boudewijn de Groot', waarop samen met een aantal andere, veel bekendere protestsongs als 'Er komen andere tijden' en 'Welterusten mijnheer de president' ook het liedje 'Woningnood' stond. En ik besefte het toen nog niet, maar uiteindelijk werd dat mijn lijflied, mijn favoriete protestsong.

Lees verder
6 maart 2020

Nieuwe minimaregelingen in Veenendaal

In de raadsvergadering van 23 januari heeft de gemeente Veenendaal haar nieuwe "Minimaregelingen" vastgesteld. Deze regeling moet Veenendalers met een smalle beurs in staat stellen om toch aan het maatschappelijk leven deel te nemen. Immers, het motto van deze raad is: "iedereen doet mee."

Lees verder
27 september 2019

In Veenendaal is de grond droog en dor.

Foto: AJ Breur

Afgelopen maandagavond vond in Panorama de eerste ontmoeting plaats onder de naam "Koffie, koek en uitkering". Organisator van de avond was John Keulstra met steun van de SP. John heeft als uitkeringsgerechtigde een ruime ervaring met de aanpak van deze problematiek door de gemeente Veenendaal. Zijn ervaringen zijn niet geweldig en door deze avond te organiseren hoopt hij ervaringen van anderen te horen en misschien samen met hen met meer succes de strijd met de gemeente aan te gaan. Helaas was de opkomst kleiner dan gehoopt en gewenst.

Lees verder
19 augustus 2019

Rijkdom en inkomensongelijkheid; deel 4

Foto: AJ Breur

In de deel 2 en deel 3 van deze serie hebben we gekeken naar zes argumenten tegen superrijkdom: het is niet ethisch, het is een gevaar voor democratie, het verzaakt de ecologische plicht, het miskent de noden van anderen, het gaat om onverdiend vermogen en -last but not least- het is ook niet goed voor de superrijken zelf.
In dit laatste deel van deze serie gaan we bekijken of er aan dit ongewenste verschijnsel wellicht wat te doen valt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier