h

Het dorp weer in...

9 augustus 2015

Het dorp weer in...

Foto: Baukje Hiemstra

Afgelopen zaterdag 8 augustus was Team SP weer actief in het centrum. Weer met een enquete over de koopzondag. Deze keer toegespitst op de supermarkten. We hebben weer heel veel mensen gesproken. Voor- en tegenstanders.

Motieven van de voorstanders waren onder anderen dat ze de vrijheid willen hebben om de boodschappen te halen wanneer zij dat willen en dat het gemakkelijk is om vergeten boodschappen alsnog op zondag te kunnen kopen.
Een ander motief is dat Veenendaal mee moet in de vaart der volkeren.
Een enkeling gaf aan dat het goed voor de economie is.

Veel tegenstanders van de koopzondag gaven aan dat een  dag rust in de week geen overbodige luxe is. Tot mijn verrassing werd dit meestal niet ingegeven door religieuze motieven. Mensen vonden het bestaan al jachtig genoeg. Een 24uurs-economie werd niet op prijs gesteld. Bovendien, was het argument,  hebben consumenten zes dagen in de week, twaalf uur per dag de mogelijkheid om hun boodschappen in te kopen. Dat moet voldoende zijn. Ook uit meeleven met het winkelpersoneel dat op zondagen moeten werken, waren mensen tegen de koopzondag.

Tot slot is ook menigmaal gehoord dat er wel meer festiviteiten op zondag in het centrum mogen komen. Vooral in de zomermaanden zal dit een trekker zijn voor de toeristen.

Foto: Baukje Hiemstra


Het was gezellig afgelopen zaterdag. En om dat te vieren gingen Jan, Nico en ik onze activiteit afronden met een lekker broodje op ons Veense strand.

Foto: Baukje Hiemstra

Reacties

- Je moet iedereen in zijn waarde laten zegt men waarom nu koopzondag: Om tegen kerken in te gaan, God en daarom ook mij pijn te doen?
- Waarom koopzondag als de winkels op zaterdag om 20.00 uur sluiten en maandag alweer om 8.00 uur open zijn?

Gun de ondernemers ook 1 rustdag per week, denk niet aan jezelf maar aan de hele groep / gemeenschap die hun
winkels kunnen sluiten omdat ze het niet meer redden door te hoge kosten die gemaakt worden.

Mijn mening is : de economie van Veenendaal gaat erop achteruit i.p.v. vooruit als de koopzondag ingesteld wordt omdat er dan ontslagen vallen en op den duur winkels dichtgaan / failliet gaan.

1 dag per week rust is hard nodig in deze jachtige tijd

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier