h

Leuzen - LXX

20 juni 2016

Leuzen - LXX

Leuze nr. 70:

ZONDER VERTROUWEN

GEEN DEMOCRATIE

Foto: Baukje Hiemstra

Afgelopen zaterdag tijdens onze actie voor het Nationaal Zorgfonds hoorde ik het in verschillende varianten: "Goed idee, maar er komt niks van terecht. De politiek doet toch wat ze zelf wil."
Mensen geven aan dat ze geen vertrouwen meer hebben in de politiek.  En deels is dat terecht.  In de kranten lezen we dat politici misbruik maken van hun positie (Van Rey), halve waarheden vertellen (de bonnetjesaffaire), en beloftes doen die ze niet waar kunnen maken ( de € 1000,- van Rutte).

Niet alleen de landelijke politiek maakt zich hier schuldig aan,  ook onze plaatselijke politici kunnen er wat van. Zo kreeg ik afgelopen zaterdag een flyer van PVDA, VVD en D66, waarin staat: 'Wij zijn niet voor een overheid die verbiedt. Wij zijn voor een overheid die mogelijk maakt.'
Hier wordt op de koopzondag gedoeld. Maar ondertussen beperken deze partijen wel de zondaagse evenementen tot zes keer per jaar.

Misbruik, halve waarheden en gebroken beloftes tasten de integriteit van de overheid aan. En dit betekent niets minder dan dat de overheid het vertrouwen van de burger verliest. En zonder dat vertrouwen van de burger kan de overheid niet. Dan is er geen democratie meer.

Het wordt de hoogste tijd dat politici gaan nadenken over wat zij doen en wat zij zeggen.

Foto: Baukje Hiemstra

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier