h

Het bosje bloemen wordt twee keer betaald...

15 oktober 2016

Het bosje bloemen wordt twee keer betaald...

Foto: Baukje Hiemstra

"We hebben altijd al afval gescheiden hier. Papier en flessen! Het gaat nu niet anders dan vroeger. Misschien dat het plastic nu wat beter gescheiden wordt. Maar voor ons is het wel veel moeilijker geworden.

Vroeger hadden we een stortkoker en kon iemand op de hoogste etage zijn afval boven door de stortkoker gooien. Nu moet die bewoner met de lift naar beneden en dan naar buiten om zijn afval kwijt te raken. We wonen in een seniorenflat en sommige bewoners zijn boven de negentig. Dat is een behoorlijke inspanning voor die mensen om dat vuil naar buiten te moeten brengen.

Ik probeer alleen op vrijdag een vuilniszak inde container te deponeren. Dat kan net. Maar ik moet wel opletten. Ik eet nu bewust alleen op donderdag vis. Want de stank van dat afval wil je niet te lang in je huis hebben. En verder moet ik alle plastic verpakking van vlees en groenten eerst goed afspoelen. Anders gaat het stinken En dode planten knip ik eerst in kleine stukjes. Het geeft allemaal veel extra werk.

Er zijn ook aantal mensen hier die geen bosje bloemen meer in huis halen. Want dat geeft afval.
Dan betaal je eigenlijk twee keer voor een bosje bloemen. Eén keer voor de gezelligheid en één keer voor het afval.

Verder kunnen we ons grofvuil niet meer kwijt. Vroeger kon bijvoorbeeld een kapotte tuinstoel mee in de container. Nu wordt die maar ergens buiten het huis neer gezet, tot er een familielid komt, die het met de auto naar de stort wil brengen. Want vijftien euro om het op te laten halen, is best heel veel geld, als je bedenkt dat sommige mensen hier niet eens in staat zijn om elke dag een warme maaltijd te kunnen betalen.
Nee, het is er niet gemakkelijker op geworden."

De mevrouw zweeg en schudde  haar hoofd.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier