h

Leuze CXXIV

3 juli 2017

Leuze CXXIV

DRIEMAAL HULDE,
EN GEEF OOK DIE GULDEN


Afgelopen donderdagavond was ik in de schouwburg in Voorburg. Mijn oudste kleinzoon nam met zijn klas afscheid van de basisschool. Dit werd gevierd met een prachtige musical.

Na afloop zette de meester elk van zijn 35 leerlingen in het zonnetje. De liefde en de betrokkenheid van de meester voor zijn kinderen straalde ervan af.

Hulde voor hem , die de kinderen het gevoel geeft dat ze er mogen zijn, dat ze zich gekend voelen.
Hulde voor de meester, dat hij een veilig klimaat in de klas weet te scheppen, waarin de kinderen zich vrij voelen en zich kunnen ontwikkelen op hun eigen manier.
Hulde voor de meester, die de kinderen niet alleen heeft geleerd over rekenen en taal, maar hen ook heeft leren samenwerken en samen plezier maken.
Driemaal hulde. Want het is bepaald niet een gemakkelijk beroep.

Als onderwijzer in het basisonderwijs heb je met veel factoren te maken: met te slimme kinderen, met kinderen die moeite hebben met leren, met kinderen die bepaalde stoornissen hebben, met kinderen die uit uiteenlopende gezinnen komen, met kinderen die vanuit uiteenlopende culturen komen, met ouders die te veeleisend zijn, met ouders die te onverschillig zijn en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Meesters en juffen van de basisschool hebben één van de meest verantwoordelijke beroepen. Zij zijn degenen die het fundament leggen van de toekomst van de kinderen, het fundament van de toekomst van onze samenleving.
Daarom driemaal hulde voor al deze meesters en juffen.

Het kan echter niet alleen bij hulde blijven. Afgelopen dinsdag hebben de meesters en juffen in heel Nederland hun werk een uurtje stilgelegd.
Zij voelen zich miskend. Ze hebben een hogere beroepsopleiding, ze werken al gauw zestig uur per week, ze hebben een heel zware verantwoordelijkheid en de beloning is er niet naar.

Hun inkomen ligt 20% lager dan dat van hun collega’s in het voortgezet onderwijs. Zij willen een beter salaris! Een salaris dat past bij de verantwoordelijkheid!
Wij als SP Veenendaal staan achter hen.
Wat ons betreft: driemaal hulde en geef ook die gulden.

Maar nu eerst een fijne vakantie meesters en juffen!!!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier