h

Leuze CXXV

10 juli 2017

Leuze CXXV

SP-ers zijn STINKEND RIJK


“Lieve Tijn, ik ben je dankbaar. Dankbaar dat je me iets heel belangrijks hebt geleerd, namelijk dat je stinkend rijk wordt, als je iets voor niets doet.”

 

Dit is de slotzin van de column, die Youp deze week schreef, naar aanleiding van het overlijden van Tijn. Tijn is het ernstig zieke jongetje, dat zich in december bij Serious Request meldde, om nagels te lakken voor kinderen met longontsteking.
Tijn deed een beroep op de gemeenschapszin. Ondanks zijn eigen ziekte zette hij zich in voor anderen. Dat heeft de mensen geraakt. In Tijn vonden ze het gevoel terug dat ze verloren waanden in deze tijd van individualisme , in deze tijd van ieder voor zich, in deze tijd waar vereenzaming een grote dreiging is.

Het verbaast mij dan ook dat minister Plassterk een aanval doet op de gemeenschapszin van de SP.
Hij wil onze afdrachtsregeling bij wet verbieden.
Deze regel is ongeveer veertig jaar geleden ontstaan, toen de SP in gemeenteraden actief werd.
En ook bij de laatste partijraad is deze regel geëvalueerd en door de grote meerderheid van de aanwezige voorzitters van de SP-afdelingen opnieuw gesteund en geprezen als een daad van solidariteit.

Onze afdrachtsregeling is als volgt:
Politici zoals raadsleden, kamerleden of wethouders krijgen een vergoeding voor hun werk. En die vergoeding dragen de SP-politici grotendeels af aan de partij. Zij geven hiermee aan dat zij solidair zijn met de talloze SP-mensen op straat, die acties voeren en door weer en wind er op uit trekken zonder dat zij hiervoor een vergoeding krijgen. Binnen onze partij is het ene werk niet belangrijker dan het andere.
Het geld wat de SP via deze afdrachten ontvangt is bedoeld voor de organisatie, voor de campagnes, voor de gratis scholingen en voor de hulpdiensten. Zo kan de SP haar beginselen van menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit waarmaken.
Daarvoor zetten SP-ers zich in en ze worden er stinkend rijk van.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier