h

Leuze CXXVII

24 juli 2017

Leuze CXXVII

HALLO, CONTACT a.u.b.


‘Vraag het ouderen en het tehuis is zo terug’, kopte het NRC op 19 juli. ‘Beleidsmakers draaiden het verzorgingshuis de nek om, omdat ze zelf niet in een bejaardengetto willen wonen. Veel ouderen denken daar anders over.’
In dezelfde week , schrijft Menno Tamminga in zijn column in het NRC over een besluit in het lenteakkoord 2012 (VVD/CDA). De AOW leeftijd gaat hierin versneld omhoog, om zo het begrotingstekort terug te dringen. De overheid hoeft op deze manier minder AOW uit te keren en ontvangt meer loonbelasting. Een mooie theorie, maar de praktijk werkt anders. Veel mensen halen tegenwoordig hun pensioengerechtigde leeftijd niet door werk, maar via een uitkering.
Werkgevers van de bouw en metaal hebben daarom afgelopen week erop aangedrongen om de AOW leeftijd te bevriezen.

 

Het lijkt alsof beleidsmakers losgezongen zijn van de werkelijkheid. Achter hun bureaus ontwikkelen ze hun ideetjes, zonder zich ook maar af te vragen of hun vooronderstellingen wel kloppen. Als het maar geld oplevert of minder geld kost.
Zo ook de meerderheid van de gemeenteraad in Veenendaal. Zij heeft besloten dat ons geliefd stukje stadsstrand moet plaatsmaken voor stenen: bedrijfsgebouwen met daarboven appartementen of misschien wel een nieuw theater, omdat we dan alle culturele gebouwen bijeen hebben. Want het stadsstrand kost vier miljoen en dat moet te gelde worden gemaakt.

Echter de bevolking denkt er heel anders over. Negen op de tien bezoekers van het stadsstrand tekent de petitie om het strand te redden. Zij vinden een open plek met licht en ruimte in het centrum van groot belang. Zij vinden dat het stadsstrand het kloppende hart van Veenendaal is, waardoor je langer in het centrum blijft. Of zelfs speciaal naar het centrum toetrekt. Zij vinden de intrinsieke waarde van plezier, ontspanning, verbinding en creativiteit veel belangrijker dan nog meer gebouwen.

“Ik begrijp het niet.”, zei een ondertekenaar. “Wij hebben de raad toch gekozen. Die raad zit er dan toch in naam van ons? Hoe kunnen zij dan tegenstemmen als heel Veenendaal dit strandje hier zo wil houden. Hebben ze dan helemaal geen contact meer met de inwoners?”

teken de petitie

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier