h

Hoe je geld kunt overhouden!

18 augustus 2017

Hoe je geld kunt overhouden!

De man lacht. “Vijftigduizend euro voor een onderzoek of de Lampegiet verplaatst kan worden naar het stadsstrand? Het doet me aan een ander verhaal denken”. En hij vertelt:

In een fabriek, waar tandpasta geproduceerd wordt, komt het wel eens voor dat er geen  tubetandpasta in het doosje zit. De kwaliteitsmanager wil dit verbeteren. Hij stelt een team van technici samen  en na verloop van tijd komt die met de oplossing.
Inde lopende band wordt een weegschaal ingebouwd. Elke keer als er een leeg doosje op de weegschaal komt en de weegschaal te weinig gewicht aangeeft, gaat er een belletje en kan één van de lopende bandmedewerkers het lege doosje weghalen. Bij elkaar opgeteld kost deze aanpassing  toch gauw zo’n  paar ton.

De eerste veertien dagen gaat het prima. De ingebouwde weegschaal doet wat van haar verwacht wordt. Regelmatig hoor je het belletje. Maar daarna hoor je nooit meer een bel.
De manager gaat naar verloop van tijd informeren wat er aan de hand is.
Wat blijkt: de medewerkers van de lopende band zijn dat belletje zo zat. Ze hebben een ventilator voor vijftig euro gekocht en die blaast de te lichte doosjes van de band.

“Misschien moet de raad eens met de Veenendalers praten”, eindigt de man zijn verhaal. “Dan kunnen ze nog een hoop geld overhouden.”

teken de petitie

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier