h

Ellende

29 oktober 2018

Ellende

Ik las het in de krant. In een flat aan het PWA park is een hennepplantage opgerold. In twee slaapkamers werden 284 hennepplanten aangetroffen.
In die flat woont een gezin met vier kinderen.

Je vraagt je af, wat bezielt iemand om dit te doen.

Het gezin moet hutje mutje op elkaar wonen en slapen. Met het stiekem stroom aftappen, (vaak op provisorische wijze gedaan), ligt brandgevaar op de loer. Zo breng je het leven van de mede-flatbewoners in gevaar. En als je betrapt wordt, dan wordt je je huis uitgezet en wacht je vaak een gevangenisstraf. Dat betekent dan weer dat je kinderen onder jeugdzorg worden gebracht en naar alle waarschijnlijkheid verspreid worden over diverse pleeggezinnen.
Een en al ellende.

En toch doen mensen dat.
Waarom?

Omdat het water hen financieel tot aan de lippen staat. Je probeert op allerlei manieren om de touwtjes aan elkaar vast te knopen. En als er dan iemand komt die je vraagt om twee kamertjes te gebruiken voor de teelt van hennep en als je daarmee uit de zorgen wordt geholpen, dan is het lastig nee zeggen.

Misschien ben je blind voor de eventuele gevolgen. Misschien wordt je vertelt dat het allemaal wel een beetje meevalt. Het is allemaal ook heel verleidelijk. En het lijkt zo gemakkelijk verdiend.

Ondermijnende activiteiten als hennepkwekerijen, het bezorgen van drugs, het uitlenen van je bankpas, allemaal tegen een royale vergoeding, is voor een groot deel het verhaal van de armoede.
Dit geldt ook voor Veenendaal. Ook hier wordt de armoede steeds zichtbaarder en zal de criminaliteit toenemen. Het wordt tijd dat we daar oog voor krijgen en er wat aan gaan doen!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier