h

Op stoom

25 februari 2019

Op stoom

Foto: Baukje Hiemstra

Voor de verkiezingen van 20 maart van de Provinciale Staten beginnen we al aardig op stoom te komen. De posters zijn geplakt en we zijn volop bezig in de buurten om de energierekening weer omlaag te krijgen. Veel mensen ondersteunen onze petitie. Vooral nu gebleken is dat de regering een ‘rekenfoutje’ heeft gemaakt. Als inwoners betalen we gemiddeld € 34,00 per maand meer.

En dan praten we over een gemiddelde. Heb je pech en woon je in een doortochtwoning, zoals in het Franse Gat, dan kan de rekening waarschijnlijk fiks hoger uitvallen.
"Dom en heel vervelend voor de mensen, maar de inkomstenbelasting is omlaag gegaan. Dus al met al worden we er dit jaar toch beter van en laten we het maar zo," vindt Rutte.

Met deze visie van Rutte wordt dan ook de werkelijke pijn getoond. De hoge inkomens gaan er in de portemonnee veel meer vooruit dan de mensen met een laag loon. Bovendien kunnen de mensen met een hoog inkomen profiteren van de subsidies op energiebeperkende maatregelen. Mensen met een laag inkomen hebben daar het geld niet voor.

Mensen met een laag inkomen krijgen wel iets meer in hun portemonnee. Maar dat geven ze direct weer uit aan de energierekening. Het kloof tussen mensen met geld en mensen die amper geld hebben, wordt steeds groter. Dit is heel slechte ontwikkeling. Hier vecht de SP dan ook  tegen.
Wij willen een eerlijke, rechtvaardige samenleving. 

Het vertrouwen in het kabinet Rutte met zijn ‘rekenfoutjes’ is  op een heel laag pitje komen te staan. We horen het op onze tocht langs de deuren.
Wilt u af van dit  kabinet Rutte, dan is het heel erg belangrijk om 20 maart naar de stembus te gaan.
U stemt niet alleen voor de Provinciale Staten, die ook best veel met uw leefomgeving te maken hebben. U stemt ook voor de Eerste Kamer. En deze Eerste kamer kan de macht van Rutte breken. Zelfs zo, dat Rutte zijn biezen pakt.

De verkiezing voor de Provinciale Staten is ook een referendum over Rutte.

Ga daarom stemmen op 20 maart!

Teken de petitie

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier