h

Onderwijs verdient beter!

30 januari 2020

Onderwijs verdient beter!

Foto: SP Veenendaal

De afgelopen dagen hebben een aantal SP'ers in Veenendaal de scholen bezocht die 30 en 31 januari de deuren dichthouden voor hun leerlingen en de ouders. Hiermee willen wij de stakende onderwijzers een hart onder de riem steken en we hen symbolisch bedanken met een doosje Merci. Een dankjewel voor hun inzet en hun  zorg voor goed onderwijs, zodat onze kinderen en ook ons land een goede toekomst tegemoet kunnen gaan. 

En dat is niet gemakkelijk de laatste tijd. Er is flink bezuinigd in het onderwijs. De lonen zijn achtergebleven. Maar erger nog, de omstandigheden worden steeds moeilijker: Grote klassen van minstens 30 leerlingen, heel veel taken en heel veel rapportages. En bij ziekte van een collega moet het team het met elkaar op zien te lossen, omdat er geen invalkrachten beschikbaar zijn. (In de grote steden is het al zo erg, dat de scholen over willen gaan naar een vierdaagse schoolweek.)

Foto: SP Veenendaal

Van een aantal scholen waar we de onderwijzers gesproken hebben, gaan dezen naar Amsterdam om samen met veel andere collega’s in het land schouder aan schouder te staan voor goed onderwijs. 
Op andere scholen hebben de onderwijzers besloten om thuis te blijven en het achterstallige werk aan te pakken. Zo ervaren de ouders hoe het is als de school sluit. Nu is het maar voor twee dagen. Maar als de regering niet aan de eisen van het onderwijs gaat voldoen, zal het vaker voorkomen, dat er wegens omstandigheden een klas naar huis wordt gestuurd. En dat wil eigenlijk niemand.

De SP steunt alle onderwijzers die het werk deze laatste dagen van januari neerleggen.
Onderwijs verdient beter!

Foto: SP Veenendaal

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier