h

MAAK VAN KONINGSDAG een WONINGSDAG!!!

25 april 2020

MAAK VAN KONINGSDAG een WONINGSDAG!!!

Foto: Baukje Hiemstra

(De vlag uit en de poster voor het raam)

HUUR TE DUUR

In juni gaan de huren weer omhoog. Binnenkort zal een brief met de aankondiging van de huurverhoging weer op de mat liggen. Voor sociale huurwoningen mag de huur voor huishoudinkomens beneden € 43.574 met maximaal 5,1% omhoog en voor hogere huishoudinkomens met maximaal 6,6%. Binnen die grenzen mag de verhuurder zelf bepalen welk percentage verhoging hij toepast. Voor woningen in de vrije sector is geen maximum vastgesteld.

In deze tijd van de coronacrisis, waarin veel mensen er in inkomen op achteruit gaan en waarin werkloosheid steeds dreigender wordt, heeft de SP in de Tweede Kamer gepleit om dit jaar de huren niet te verhogen. Helaas was daar geen meerderheid voor. De meeste partijen vinden dat de woningcorporaties dan niet aan hun verplichtingen van onderhoud en nieuwbouw kunnen toekomen.

Begin maart zijn wij als SP Veenendaal bij een groot aantal mensen aan de deur geweest om te vragen hoe het met het energiegebruik van hun huis staat en om te vragen of er ook klachten over de woning zijn..
In vele gevallen was het energiegebruik ronds de € 150,00 en hoorden we klachten van tocht en schimmel, verrotte vloeren en slecht onderhoud. Volgens sommigen is er al jaren geen (groot) onderhoud gepleegd aan hun woning.
Allemaal redenen om in actie te komen tegen de komende huurverhoging.
Wilt u hier meer van weten, dan kunt u contact opnemen via hulpdienst@spveenendaal.nl of
06-42380538 (bellen of Whatsapp).

Net als woningbouwcorporaties wil de SP goede en betaalbare woningen voor iedereen. Maar overheidsbeleid maakt het wel heel moeilijk om dit doel te bereiken.
De regering van Rutte heeft jammer genoeg in 2013 de verhuurdersheffing ingevoerd. Dit betekent in de praktijk dat uw verhuurder voor elke woning zo’n drie maanden huur aan de regering moet afstaan.
Dit geld verdwijnt ergens in een algemene pot van de overheid en wordt niet aan woningen besteed. Gevolg van dit beleid is wel dat de verhuurders veel minder geld hebben om aan onderhoud en nieuwbouw te besteden.

Foto: Baukje Hiemstra

De SP vindt dat dit geld wat de regering aan verhuurdersheffing binnenkrijgt besteed moet worden aan de volkshuisvesting. Zo kunnen woningen weer opgeknapt worden en zo is er ook geld voor nieuwbouw.

Wilt u de SP steunen in haar werk voor betaalbare huren en goede woningen dan kunt naar de website doemee.sp.nl/stopdehuurverhoging 
Ook kunt  u een filmpje of een foto  sturen naar veenendaal@sp.nl waarin u laat zien en horen waarom u de huur te duur vindt.
Wij willen dit filmpje gebruiken voor Facebook en eventueel doorsturen naar de landelijke SP.

Wij steunen u en wij rekenen op uw steun!
Alleen samen kunnen we iets bereiken.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier