h

Systemisch gebrek aan huurwoningen in Veenendaal (deel 4)

13 juni 2020

Systemisch gebrek aan huurwoningen in Veenendaal (deel 4)

Systemisch betekent 'door het hele lichaam'. Het gaat bijvoorbeeld ook op voor het gebrek aan huurwoningen in Veenendaal. Wij zijn de laatste tijd zo goed en zo kwaad als dat ging, in contact geweest met huurders.
Enkele verhalen hiervan zal ik vertellen onder dit kopje systemisch gebrek.

Systemisch gebrek 4

Onlangs liepen we voor een actie door het Jan Roeckplantsoen. Een zestal flats van drie etages met daar omheen veel groen. Best een mooi buurtje, vond ik.

Aan een van de bewoners die ik ken, vroeg ik hoeveel huur hij daarvoor moest betalen. Het was toen zeshonderdvijftien euro. Intussen is de huurverhoging gekomen. Voor het gemak tel ik daar even 25 euro bovenop. Een behoorlijk bedrag. We liepen verder het plantsoen door. Er stond daar een appartement te koop. Raar, als er een tekort aan sociale huurwoningen is, om dan zulke woningen te koop te zetten. Een voorbijganger wist ons te vertellen dat met de verkoop van  appartementen de renovatie betaald werd.
Thuis heb ik eens opgezocht wat dat appartement moest kosten. Dat was €164.950.

Met een beetje geluk wordt het appartement door een starter gekocht.
Maar er gaan ook verhalen dat deze appartementen door investeerders worden opgekocht en daarna voor een fikse huurprijs weer aangeboden worden. Het aantal woningen in de sociale huursector wordt er niet groter op. Terwijl de behoefte daar wel voor is en zelfs groeiende is.

Hebt u ook een ervaring van systemisch gebrek, meld het ons via veenendaal@sp.nl

Zie ook:

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier