h

Daar zijn geen woorden voor!

29 augustus 2022

Daar zijn geen woorden voor!

Foto: Peter van de Rovaart

Terwijl de armoede om zich heen slaat, blijft onze regering op haar handen zitten en stelt alle mogelijke maatregelen uit. Als SP doen we dit juist niet. Wij hebben plannen om de koopkracht weer wat op te vijzelen en daar doen we alle moeite voor om de regering hiertoe over te halen. We staan op straat, we gaan langs de deuren en we bellen onze sympathisanten.

Onlangs waren Toke en ik bij de grote aftrap van onze belcampagne.
We hoorden allerlei verhalen van mensen die problemen hadden met het betalen van hun boodschappen, huur en energie. Eén verhaal is me heel goed bijgebleven.
Een meneer vertelde dat zijn energiecontract in november zou aflopen. Hij had Eneco gebeld om te vragen wat hij nu zou moeten betalen als hij een nieuw contract zou afsluiten. Hij ging van €85,00 naar €600,00 per maand. "Dat is zeven keer zoveel," zei hij. "Dit is krankzinnig!"
Ik heb er geen woorden voor.

Toen ik ’s avonds thuiskwam, keek ik nog even naar Nieuwsuur. Daar hoorde ik dat minister Jetten het Europese plan om Rusland te boycotten niet goed gelezen had. De boycot geldt namelijk niet voor de energie.
Feit is wel dat heel veel gemeenten op aanraden van minister Jetten hun contract met Gazprom hebben opgezegd en nu met een veel duurder contract zitten opgescheept.
Terwijl het best mogelijk is dat die gemeenten nog steeds Russisch gas inkopen. Alleen via een tussenorganisatie en tegen een veel hogere prijs. 

Tijd dat er een frisse wind door de regering gaat.
Help ons daarbij en ga naar sp.nl/kostenomlaag

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier