h

Schone schijn

11 mei 2023

Schone schijn

Foto: Baukje Hiemstra

Bij veel huurders is de brief die een huurverhoging aankondigt op de mat gevallen. Niet alleen is er een brief op de mat gekomen. Er is ook bij veel huurhuizen een flyer in de bus gedaan van de werkgroep Wij Weigeren De Huurverhoging. Daarin staat welke stappen je moet ondernemen om de huurverhoging niet te betalen.

De SP heeft hier in Veenendaal haar oren te luisteren gelegd bij huurders. Hieronder een kleine greep uit de verhalen:

Eén iemand vertelde dat hij twaalf jaar geleden zo’n € 400,00 huur betaalde voor zijn woning en dat dat nu opgelopen was tot zo’n €1000,00. Dit is 150% huurverhoging in die twaalf jaar.
Een ander vertelde dat ze in de staatsliedenbuurt woont en dat zij een huurverhoging had gekregen van 3,1%. Terwijl er eigenlijk niks aan onderhoud is gedaan. Op zolder kan je door het dakbeschot de lucht zien.
Weer een ander, in de schilderbuurt, vertelde dat zij al meer dan €800,00 huur betaalde voor een slecht geïsoleerde woning. Veenvesters had wel aan ‘onderhoud’ gedaan. Dat wil zeggen dat ze de buitenkant een likje verf hebben gegeven. Dat is allemaal voor de schone schijn! Maar het huis grondig isoleren: Ho maar! Er zijn een paar tochtstrips geplaatst en folie voor achter de radiatoren! Maar wat helpt dat als de muren niet geïsoleerd zijn en boven enkel glas zit. Dat is een druppel op de gloeiende plaat.
Deze mensen zijn het echt niet eens met de huurverhoging.

De huurprijs omhoog terwijl de boodschappen en de energie bijna niet meer op te brengen zijn. In Veenendaal wonen maar liefst 800 kinderen die in financiële nood opgroeien, las ik in de Rijnpost. Het is ten hemel schreiend.
Daarom steunt SP Veenendaal de werkgroep:
Wij Weigeren De Huurverhoging.

Meer weten: ga dan naar
www.wijweigerendehuurverhoging.nl

Heb je ook een verhaal over de huurverhoging die je onterecht vindt?
Mail het naar veenendaal@sp.nl

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier