h

Samenv. verkiezingsprogramma 11

6 november 2023

Samenv. verkiezingsprogramma 11

Nu de mensen

Hoofdstuk 10, een soeverein land

Een soeverein land is een land dat onafhankelijk is en dat zelf zeggenschap heeft over haar eigen gebied. Dat is wat wij willen zijn.
We willen daarom de steeds grotere bemoeienis van de EU stoppen.

We zoeken samenwerking met andere landen die willen onderhandelen over een nieuw Europees Verdrag. In dat verdrag versterken we de zelfstandigheid van de aangesloten landen, we vergroten de inspraak van de mensen, die er wonen, en we geven de soevereine lidstaten meer eigen bevoegdheid.
Zo kunnen we de door de EU afgedwongen privatiseringen terugdraaien.

We willen samenwerking in Europa voor de aanpak van de internationale criminaliteit, voor de opvang van vluchtelingen en voor een effectief klimaatbeleid. De bescherming van de mensenrechten is leidend in ons buitenlands beleid en in de handelsverdragen die we sluiten.

We steunen de landen, die illegaal zijn binnengevallen door een ander land. Ook hier zijn de mensenrechten ons richtsnoer. We zetten ons diplomatiek in om te komen tot vredesonderhandelingen. Wij leveren geen wapens aan landen, waar de mensenrechten worden geschonden, en we tekenen het VN-verdrag voor het verbod op kernwapens.
Waar en wanneer het nodig is bieden we noodhulp of ontwikkelingshulp.

Omdat de economieën in de Eurolanden zo heel erg van elkaar verschillen willen we een begin maken met onderhandelingen om de euro te ontvlechten. En daarbij treffen we voorbereidingen voor alternatieven voor de euro.

Dit is een kleine greep over hoe wij onze soevereiniteit willen houden in relatie met Europa en de wereld.
Wil je het precies weten lees dan het hele hoofdstuk. Klik hier.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier