h

Leuze CLXII

9 april 2018

Leuze CLXII

BYE BYE facebook

Zondagavond komt Arjen Lubach in zijn spraakmakende programma 'Zondag met Lubach' met een oproep: "Laten we massaal Facebook verlaten!"
In een helder betoog legt hij uit waarom wij dat moeten doen; Facebook verdient miljarden met onze data. Ach boeien denk je dan, ik zet er toch niks geks op?

Nou, daar ben je er dus niet mee.

Zo slaat Facebook Messenger bijvoorbeeld je gewone telefoongesprekken op! Voor alle uitwassen nodig ik je uit het item even terug te kijken dat kan via deze link; doe maar even, het is een paar minuten en dan praten we daarna verder..
(https://youtu.be/ysa-SzNepsA)

Ah daar ben je weer...
Zo zo, poeh poeh, dat is niet niks hè? Arjen gaat dus echt zijn zeer goed bezochte Facebook pagina’s opheffen! Ik vind dat wel echt een statement.

Het zet mij aan het denken.
Moet ik ook van Facebook af?
Vind ik het fout wat Facebook doet? Ja!
Vind ik het een goed idee om van Facebook af te gaan? Ja!
Maar direct denk ik an al die dingen die ik echt leuk vind aan Facebook. Mijn herinneringen. Mijn foto’s. Informatie van allerlei mensen en bedrijven die ik volg.
Eerlijk gezegd; Ik ben er nog niet uit.

Facebook voelt als roken. Je weet dat het slecht voor je is. Maar je hebt voor jezelf wel 100 smoesjes om er toch niet mee te stoppen. Dus ik denk en dub en wik en weeg nog even.

Foto: Enna van Duinen

Arjen heeft een event aangemaakt om massaal te stoppen met Facebook. Op Facebook. Het heet “Bye Bye Facebook” en vind plaats a.s. woensdag 11 april om 20:00 uur. Ik hoor graag wat jij gaat doen, en wat je overwegingen zijn. Laat me dat weten.. Dat kan in ieder geval nog tot 11 april 20:00 uur óók op Facebook.

Een fijne week,
Enna

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier