h

Leuze CLXIII

23 april 2018

Leuze CLXIII

Back to Basics

Uithuilen opnieuw beginnen; ook in de regio...

de regioconferentie was het eerste moment dat de diverse afdelingen van Utrecht en Flevoland weer bijeen waren sinds de verkiezingen. Hoewel al weer (gevoelsmatig) lang geleden moest er dus nog wel over de uitslag gepraat worden. Enkele gemeentes hadden winst geboekt, of kwamen voor het eerst of opnieuw in de raad. Maar voor de meeste afdelingen was er, evenals in veenendaal, toch een verlies te verwerken. "De SP krijgt bij de verkiezingen zelden loon naar werken," zei Vincent Mulder heel terecht.

Foto: Enna van Duinen

Vincent is ook coach van onze afdeling Veenendaal. Het is een mooi oprecht mens, en een socialist in hart en nieren. Maar ook een realist; Hij doet de zaken niet mooier voor dan ze zijn.

Was er ook goed nieuws? Jazeker, zoals eerder gemeld mogen we ons in Veenendaal verheugen op nieuwe leden, en voor de nieuwe raad drie enthousiaste schaduwraadsleden. We hebben meer mensen die mee komen kijken/bijdragen bij de fractie en we zijn al weer druk met het voorbereiden van allerlei acties.

Foto: Enna van Duinen

De regio conferentie gaf me ook weer inspiratie. Mooie verhalen uit Amersfoort, Utrecht en Leusden. Plaatsen waar lokale SP acties voor bewoners écht het verschil maken. Samen strijden voor een 30 km wijk, een schimmelvrij huis of een buslijn. Back to basics. Want dáár zijn SPers voor op aard. Om samen met bewoners te strijden voor een veilige, schone leefomgeving.

Wij gaan langs de deuren omdat je zo het beste ontdekt wat er speelt, waar mensen tegenaan lopen. De winst van het verspreiden van Socialisme zit hem niet in verkiezingsuitslag. Het zit hem in wat je bereikt in de buurten, in de harten van de mensen. De gemeenteraad is een middel, maar nooit een doel op zich.

Een fijne week,
Enna

Reacties

Moeten we nu echt zoveel Engels gaan gebruiken? Terug naar het begin klinkt als beter Hollands! Verloochen je eigen taal niet! Gronings is ook een mooi dialect, of toch een taal op zich?

Ik vind de alliteratie in de Engelse variant mooi. Die gaat verloren bij een vertaling.
Dus in dit geval vind ik het Engels wel op haar plek.

Wat betreft het Gronings: officieel is het een dialect, maar wat mij betreft een volwaardige taal.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier