h

Leuze CLXI

4 april 2018

Leuze CLXI

Uithuilen en opnieuw beginnen

Vanmorgen was ik samen met Jan op het gemeentehuis om als SP Veenendaal te praten met de informateur, Wouter de Jong. Alle partijen komen bij de informateur op de koffie. Als “binnenkomer” vroeg de informateur of wij de verkiezingsuitslag al verwerkt hadden.
Slik.
Jawel.
Hadden we meer verwacht? Ja.

Toch viel ons lokale verlies niet uit de toon met het gemiddelde landelijke. We zitten zelfs procentueel echt precies op het landelijke gemiddelde. Niet dat we ons daarachter verschuilen hoor. Wij als lokale SP zijn door de lokale Veense kiezer beoordeeld. Daar kunnen we het mee doen. En nu krijgen we 4 jaar de tijd om te bewijzen dat wij ons plekje in die Veense raad waard zijn.

We hebben intern de koppen bij elkaar gestoken; intensief gepraat over wat goed ging en wat niet. En vrees niet hoor; we gaan zeker geen gekke nieuwe dingen doen. Jan is blij dat hij, weliswaar met maar 1 raadszetel, toch meer steun heeft dan de laatste 4 jaar. Omdat hij nu ook in de commissies ondersteuning krijgt van 3 schaduwraadsleden. Daarnaast mogen we ons gelukkig prijzen met enkele fractie ondersteuners, die kritisch meedenken tijdens de fractie overleggen. We blijven de straat op gaan en we blijven ons in de buurten laten zien. Daar ondersteunt onze achterban bij.

Foto: SP Veenendaal

Maar even terug naar de informateur. Wij mochten hem meegeven wat voor ons, als SP belangrijk is de komende periode. Er volgende een korte, maar niet limitatieve lijst:

  • Zorg voor meer sociale, en vrije sector maar betaalbare huurwoningen 
  • Stop stapeling van eigen bijdrages in de WMO
  • Maak de raad meer vrouwvriendelijk
  • Stop met uitlopende vergaderingen
  • Een wethouder voor de energietransitie
  • Zorg dat kosten energie neutraal Veenendaal niet het hardst de smallere beurs raken

We hopen op een 'niet dichtgetimmerd' coalitie-akkoord waar er ruimte is voor wisselende meerderheden op thema’s. En daarmee ok kleinere partijen een echte stem krijgen.
Wij wensen de informateur veel wijsheid.

Een fijne week,
Enna

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier