h

Krant te laat?

3 juli 2006

Krant te laat?

Dikke kans dat u, als lezer van de Telegraaf, het AD/Utrechts Nieusblad, Trouw, De Volkskrant, NRC Next of het Nederlands Dagblad, vandaag uw krant later dan normaal hebt ontvangen. Dikke kans dat u hiervoor de schuld legt bij de bezorger. Maar, of dat nu wel terecht is...

Het leek Distributiebedrijf PCM, die in Veenendaal verantwoordelijk is voor de bezorging van de genoemde kranten, wel een goed idee om de kosten te drukken. Uiteraard ging het om de loonkosten voor de bezorgers.
Wat volgde was een herindeling van de wijken. Dit had als gevolg dat het totale aantal wijken omlaag ging. De overblijvende wijken werden groter.

Voor sommige bezorgers had dit tot gevolg dat zij er een straat of twee bij kregen, andere bezorgers kregen een wijk die geenszins op hun oude wijk leek. Met als gevolg dat er veel tijd ging zitten in het zoeken naar de juiste adressen.
Leg de schuld dus niet neer bij de bezorgers; zij zijn slechts speelballen van het kapitalisme.

Overigens geeft PCM met het tijdstip waarmee ze deze bezuinigingsmaatregel doorvoeren aan, dat hun hart ook niet ligt bij de abonnees van de kranten. De zomervakantie staat immers voor de deur.
Het is dus maar een kwestie van een paar weken, voordat de vaste bezorgers op vakantie gaan, en hun vervangers tijdelijk de schone taak van het krantenbezorgen mogen vervullen.

Met andere woorden, de vaste bezorgers hebben nauwelijks de tijd om een nieuwe routine op te bouwen voordat ze hun werk uit handen moeten geven aan anderen - die op hun beurt ook geen routine hebben in die wijk. Daarna komen de vaste bezorgers weer terug, en die kunnen dan ook weer mooi opnieuw beginnen met het opbouwen van de routine.
Er kan dus wel een tijdje overheen gaan, voordat de bezorging weer gesmeerd loopt.

Bedankt, PCM!

U bent hier