h

Blog Jan Breur

21 december 2006

Baas in eigen taal . . .

Gisteren vond het Groot Dictee der Nederlandse taal plaats, voor het eerst sinds de invoering van de nieuwe, onnavolgbare, spelling. Het Taalgenootschap spreekt liever van een 'update' van de bestaande spelling, maar daar trap ik niet in. Het dictee nalezend, zie ik wat voor wangedrocht er is gemaakt van onze, toch al niet te makkelijke, Nederlandse taal...

Lees verder
20 december 2006

Simultaanzoen : ? 30,-

Gisteren ging op het Utrechtse Neude voor de derde keer 3 FM Serious Request van start. 3 DJ's van radio 3 FM laten zich de week voor kerst opsluiten in een glazen huis, eten niets en zamelen geld in voor het Rode Kruis. Het thema van dit jaar is "30 miljoen landmijnen, daar kun je niet omheen".

Lees verder
4 december 2006

Tsja . . .

UTRECHT - Het moet linkser, het moet rechtser. Wouter Bos stond teveel alleen in de campagne; het verhaal was te ingewikkeld. Er was geen antwoord op de negativiteit van het CDA. De PvdA moet leren van de manier waarop de SP haar verkiezingswinst haalde. De SP leidt politici beter op.

Lees verder
29 november 2006

Onder de tram

"Als Jan Marijnissen onder de tram loopt, blijft er van de hele SP niets meer over." Zei Rita Verdonk in de aanloop van de verkiezingen. Een pittig statement, waar helaas maar weinig van klopt. Natuurlijk, Jan M is een belangrijke stemmentrekker - maar de SP is meer dan Marijnissen. Een terugslag is in alle redelijkheid te verwachten, maar de SP blijft staan als een huis.

Lees verder
24 november 2006

We Are the Champions

Woensdagavond was het feest. Landelijk een verdriedubbelig en dat geldt ook voor Veenendaal en Rhenen. In het centrum van Veenendaal heerste er dan ook een behoorlijke feeststemming... tenminste, voor degenen die op de hand van de SP waren.

Lees verder
21 november 2006

Blijven ze bezig?

Ik ben geen "eikel", maar of dit een verbetering is?

Lees verder
19 november 2006

Hoe actueel wil je ons hebben?

Het is een hele eer om door de Veenendaalse Krant aangewezen te worden als de meest actuele politieke website. Een eer, die we graag hoog houden. Na het artikel van Gerard van Wijk is er de nodige competitie ontstaan, maar daag ons niet uit voor een wedstrijd die we al gewonnen hebben...

Lees verder
3 november 2006

Speech Ruimbaan

Hier volgt de speech die ik hield in de gemeenteraad mbt Ruimbaan. De SP is aangesproken op mijn woordgebruik in deze speech. Met name het woord 'afslachten' is niet in goede aarde gevallen. Ik hecht eraan te benadrukken dat ik dit woord puur heb gebruikt om de onvrede te verwoorden, niet om mensen doelbewust te provoceren.

Lees verder
3 november 2006

SPEECH EVENEMENTENBELEID

Hier volgt de speech die ik in de gemeenteraad heb gehouden t.o.v. het evenementenbeleid.

Lees verder
1 november 2006

MAATSCHAPPELIJK INVESTEREN

Reactie van de SP op de begroting voor 2007

Lees verder

Pagina's

U bent hier