h

Sportgala 2007

14 januari 2007

Sportgala 2007

Vanavond was het Sportgala in de Lampegiet. Een evenement waarin de beste Veense sporters van het afgelopen jaar gekozen waren. De show, gepresenteerd door Toine van Peperstraten (Studio Sport), was ronduit spectaculair. Op het on-Veenendaalse af...

Samen met Fatima Bich-Bich, met wie ik in de commissie welzijn zit, ben ik "afgereisd" naar theater De Lampegiet. Het was de eerste keer dat we naar het sportgala gingen, dus we wisten niet wat we konden verwachten. Maar, wat we ook verwachtten... dit overtrof het TOTAAL.

Geweldige optredens van Gymnastiekvereniging Sparta, het Nijmeegs Amusementsorkest, Ish en Corpus Acrobatics. Er zijn haast geen woorden voor om te beschrijven hoe dat was. Ish combineerde breakdance, streetdance en beatboxen met theater. Corpus Acrobatics bracht een cirque du Soleil-achtige show met acrobatiek waar je U tegen zegt. Om met de woorden van burgemeester Elzenga te spreken: "Geweldig om te zien hoe die meiden hun benen in de nek leggen."

Niet alleen de shows waren geweldig, er was ook een geweldige ontwikkeling die bezegeld werd op het gala. Wethouder Pilon ondertekende een contract met een hoge pief van NOC*NSF waardoor er jeugdsportfondsen in Veenendaal worden gerealiseerd. Hierdoor worden jongeren in de leeftijd van 4 t/m 18 in staat gesteld om te sporten als zij hier zelf geen geld voor hebben. Veenendaal is de eerste gemeente in de provincie Utrecht waar dit gedaan wordt.

In de pauze spraken we met PvdA-collega Abdennour el-Ktibi over de Wet Inburgering. De politiek gaat altijd maar door...

Maar vanavond ging het natuurlijk allemaal om de sporters. Sporttalent Jongens, sporttalent Meisjes, sporttalent Ploegen, sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar werden gekozen. Dit was echt hun avond. Namens het bestuur en de fractie van SP afdeling Veenendaal feliciteer ik de winnaars van harte.

Ik wens iedereen een sportief 2007 toe.

U bent hier