h

1901

8 maart 2007

1901

Gisteravond waren de Provinciale Statenverkiezingen. In Veenendaal hebben er 1901 mensen een stem uitgebracht op de SP. Tegenover de 693 die we vier jaar geleden binnenhaalden, is dat een enorme sprong voorwaards.

De 1901 Veense stemmen op de SP zijn goed voor 8,06% van alle stemmen die in Veenendaal zijn uitgebracht. Tegenover de 2,98% uit 2003 hebben we natuurlijk alle reden voor een feestje.

En dat feestje was er, in het Utrechtse café Flitz. Fatima en ik zijn daar naartoe gegaan. Een drukte van jewelste; SP'ers uit de gehele provincie waren naar dit oergezellige café getogen om van Maartje van Weegen, die op een groot scherm werd uitgezonden, te horen te krijgen dat de SP overal in den lande ongekend gegroeid was.

Met name de uitslagen uit Heerlen en Oss, waar de SP bijna 35% van de stemmen binnenhaalden, werden onder luid gejuich ontvangen. Dit feit biedt behalve de opwinding van het moment natuurlijk ook inspiratie voor de toekomst. Wat daar kan, moet (op termijn) ook elders mogelijk zijn. Het is niet ondenkbaar dat de SP ooit de grootste partij zal worden.

Tot die tijd moeten we het doen met wat wij krijgen. En dat is zeker niet weinig! De SP krijgt nu 5 van de 49 provinciale zetels in Utrecht. Een geweldige ervaring om dat mee te mogen maken in de feestelijke setting van de Flitz.

Alle SP-kiezers bedankt en gefeliciteerd!

U bent hier