h

Afscheid Roelof Bisschop

19 april 2007

Afscheid Roelof Bisschop

Vanavond neemt SGP-fractievoorzitter, tevens raadsnestor, Roelof Bisschop afscheid van de gemeenteraad. Hij zal verder gaan als enig SGP-statenlid in de provincie Utrecht. Leunis van Klinken neemt zijn zetel in de Veense raadszaal over, Henk Andeweg (CDA) wordt de nieuwe raadsnestor en dus plaatsvervangend voorzitter wanneer de burgemeester uitvalt. We zullen Roelof missen.

Wie aan Roelof Bisschop denkt, ziet een keurige, zeer correcte man. Onberispelijk, en met een behoorlijke kennis van zaken. Geen man die je snel op een fout zal betrappen; wel een harde werker.

Het is dan ook op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen, dat ik hem al tijdens mijn eerste gemeenteraadsvergadering op zijn plaats moest zetten. Hij beging een fout op het gebied van... omgangsvormen! In de raadsvergadering noemde hij me Jan. Nu is dat wel mijn naam, maar zo hoort het natuurlijk niet.

"Voorzitter, mag ik de heer Bisschop erop wijzen dat ik in deze raadszaal meneer Breur heet?" Vroeg ik. Roelof keek me deels geschokt, deels geamuseerd aan. Even was hij met stomheid geslagen, waarna hij mompelde: "Zo zo, een SP'er die op zijn strepen staat... dat ik dat nog mag meemaken."

Hij heeft het mogen meemaken, net als een reeks momenten van (soms onverwachte) samenwerking. Ik hoop dat hij de prettige omgang die we in het Veense hebben gehad, terug kan vinden bij de provinciale SP-fractie van Ton Witteman.

Roelof, ik wens je het allerbeste. De gemeenteraad zal er wel heel anders uitzien - je bent daar zo bekend dat je haast onderdeel bent van het interieur. Mocht je eens tijd hebben om in het gemeentehuis op de publieke tribune te komen zitten: laat de kans niet schieten.

Nu wel elkaar alleen nog maar buiten raadsvergaderingen zullen spreken, mag je me altijd Jan noemen.

Meneer Breur

U bent hier