h

Ho ho ho . . .

29 november 2007

Ho ho ho . . .

Belachelijk dat er mensen zijn die niet weten dat Sinterklaas de bisschop uit Myra was en de kerstman een van de drie koningen was.Wat een hoop dom volk loopt er nog steeds rond zeg.
Dirk Spaapen, Castelchiodato

Dirk... de Kerstman ??n van de drie koningen? Erg creatief, maar helaas onjuist. De kerstman is een aftreksel van Sinterklaas, ingevoerd in de Verenigde Staten door Nederlandse kolonisten. Het verschijnsel "Kerstman" is dankzij The Coca Cola Company, die hem inzette in reclamecampagnes, ingeburgerd in de Amerikaanse cultuur. Van daaruit is zijn bekendheid wereldwijd geworden. Maar het staat jou vrij om te geloven dat het Kindeke Jezus bezocht werd door twee koningen en een reclame-uiting van Coca Cola.

Maar, waarom hebben we het hierover? Dat heeft alles te maken met onderstaand artikel van De Telegraaf.

Kerstman is geen bijbelpersonage

Ruim elf procent van de Nederlanders denkt dat de Kerstman een personage uit de bijbel is. Concurrent Sinterklaas vindt zijn herkomst volgens bijna twee procent in de bijbel. Dat meldt persbureau Novum naar aanleiding van onderzoek door Vergelijk.nl.
Meer dan de helft van de ruim 2700 ondervraagden meent dat de Kerstman oorspronkelijk is gebaseerd op Sinterklaas. Een kwart heeft geen idee waar de Kerstman vandaan komt en de rest zegt dat hij is verzonnen door Coca Cola.
Vermoedelijk is de Kerstman een afgeleide van Sinterklaas, die Nederlandse kolonisten in de 17e eeuw meebrachten naar Amerika. Het uiterlijk van de Kerstman is in verregaande mate bepaald door de Amerikaanse frisdrankfabrikant Coca Cola.

Bron: Website Telegraaf, 28-11-2007

Klik HIER voor het bericht in de Telegraaf-context, met bijbehorende reacties. E?n reactie wil ik hier alvast plaatsen:

De 11% van de Nederlanders die denkt datde Kerstman in de bijbel voorkomt, is zeker na de schoolhervormingen van de PvdA'er den Uyl naar school geweest!? Je kunt het de slachoffers van ons verziekte educatieve systeem derhalve nauwelijks kwalijk nemen. Het zijn de stakkerige producten van dat rampzalige linkse onderwijs, dat heden ten dage nog steeds wordt doorgevoerd. Houdt ze lekker dom, dan stemmen ze wel PvdA!!!
HL., Drachten.

Wie op zoek is naar een andersoortige discussie dan op de Telegraaf-site, kan gewoon hieronder z'n reactie plaatsen.

U bent hier