h

Partijtje

31 maart 2008

Partijtje

"De film die jullie zonet hebben gezien heet Fitna 2!" Grapte afdelingsvoorzitter Gert Worst na vertoning van het filmpje dat Wim Eussen voor de gelegenheid heeft gemaakt. In het filmpje waren verschillende hoogtepunten te zien van de SP in Veenendaal. Want daarvoor waren we immers allemaal in Escape: ons jubileum!

The Blues CompanyThe Blues Company

Het was zondagmiddag, 30 maart. Regenachtig. In Escape waren slechts enkele gasten aanwezig. Even waren we bang voor een flop. Zondag in Veenendaal... rotweer... tsja... maar toen begon The Blues Company te spelen en liep de zaal op wonderbaarlijke wijze vol. Er werd gedanst, er werd gefeest. 5 jaar SP in Veenendaal was een feit!

Na het optreden van de The Blues Company was het woord aan de voorzitter. Gert vertelde hoe de SP in Veenendaal tot stand is gekomen, wat de SP voor verschillende mensen heeft kunnen betekenen, en... hij bedankte de mensen van het eerste uur voor het geduld dat ze al die vijf jaar voor hem moesten opbrengen.

Zenith of AbolitionZenith of Abolition

Daarna was het de beurt aan Zenith of Abolition, een band die op het eerste gehoor een bak herrie maakt. De meer oplettende luisteraar hoort vooral de inhoud. Veel gezongen over het onrecht in de wereld - in het heden en in het verleden. De zanger wist ons trouwens te melden dat van de vier bandleden, er drie SP hadden gestemd. De vierde had helemaal niet gestemd.

Ook Highsquad was van de partij... althans: hun frontman, MC Opah. Opah had twee jaar geleden, voor de verkiezingen, een nummer voor de SP gemaakt. Deze kun je HIER beluisteren. De tekst van het nummer vind je HIER.

Dat de rest van Highsquad geen acte de presence kon geven, werd gecompenseerd met een optreden van spoken word-artiest Maularia Fist. Fist droeg voor uit eigen werk, en een van de gedichten werd opgedragen aan Nico van Ginkel - onze penningmeester.

MC OpahMC Opah

Behalve muziek, de toespraak en de film, was er natuurlijk ook de mogelijkheid om zelf bij te dragen aan een betere wereld. De stamtafel van Escape was omgebouwd tot actiecentrum waar materiaal te vinden was over zaken dicht bij huis en verderweg. Van een actiekrant over Afghanistan, tot een petitie tegen UMTS-masten op het CLV.

Ons eerste lustrumfeest was een buitengewoon geslaagd feest. Ik kan haast niet wachten tot ons tienjarige jubileum. Tot die tijd geldt de gevleugelde uitspraak die Gert ooit eens uitkraamde:

OVERAL WAAR ONRECHT IS
TREKKEN WIJ TEN STRIJDE

U bent hier