h
17 juli 2008

Hieronder de publicatie van de SP op de gemeentepagina, met betrekking tot de Kadernota 2009. (Laatste zin is aangepast)

Schrale Rijkdom

Nederland is een van de rijkste landen ter wereld, maar er heerst veel onzekerheid. Over terrorisme, het klimaat, de economie, de groeiende kloof tussen arm en rijk. Deze onzekerheid maakt onze rijkdom erg schraal. De politiek moet antwoorden formuleren op deze onzekerheden, maar Balkenende IV blijft steken in het invoeren van meer belastingen, het doordrukken van het Europese Verdrag en deelname aan een oorlog waarin wij niets te zoeken hebben. De politieke rijkdom is erg schraal.

Ook Veenendaal kent haar onzekerheden. Door onvoldoende voorlichting hebben steeds meer jonge kinderen in Veenendaal slechte gebitten en moeten soms zelfs geboord worden! Zelfs kleuters! Hoe lossen we dat op? Hoe moet het ruimtetekort bij het Speelkwartier worden opgelost? Hoe bieden we het hoofd aan de druk op de woningmarkt? Hoe gaan we om met onze jongeren? En de nieuwe problemen die ons te wachten staan? Het is aan de politiek om daar oplossingen voor te vinden.

Niet alle oplossingen zijn hapklaar, maar in het praktisch welvarendste land ter wereld mogen de problemen niet genegeerd worden. Wanneer we het allemaal maar laten gebeuren, hebben we wel hele schrale rijkdom.

Wat de SP betreft, worden de Veense ondernemers die op bijstandsniveau leven ontzien van gemeentelijke belastingen. Die mogelijkheid bestaat sinds kort (een van de weinige goede maatregelen van het kabinet) en als wij die in Veenendaal toepassen krijgen zij net dat beetje extra lucht, een stukje meer zekerheid.

Ook hebben wij een plan om als Veenendaal het hoofd te bieden aan de stijgende brandstofprijs en de aanslag op ons klimaat. Een tankstation waar brandstof op basis van frituurvet verkrijgbaar is.

De verschraling van onze rijkdom moet blijvend worden tegengegaan. Door de politiek - en door ons allemaal. Dat is beschaving.

Denk daarom met ons mee. Geef hieronder adviezen hoe Veenendaal beter en mooier kan.

U bent hier