h

Raadslid in beeld

15 september 2010

Raadslid in beeld

Vorige week stond dit korte interviewtje op de gemeentepagina van de Veenendaalse Krant. Voor hen die het gemist hebben, of nog eens willen nalezen, is hij nu ook hier te lezen.

Naam: Jan Breur
Politieke partij: SP
Leeftijd: 29
Burgerlijke staat, kinderen: Ongehuwd in een relatie, geen kinderen
Beroep: Werkzoekend
Vrijetijdsbesteding: Ik maak graag muziek, schrijf graag en kijk graag naar films

Hoe bent u in de politiek verzeild geraakt?
Mijn politieke interesse stamt al uit groep 5 van de basisschool. In die tijd speelde een hoop op het wereldtoneel: zure regen, de opkomst van Aids, de val van het communisme in het Oostblok, de vrijlating van Nelson Mandela. Een machtig interessante tijd om in op te groeien als je er wat van meekrijgt.

Wat is uw drijfveer?
Ieder mens moet een fatsoenlijk leven kunnen leiden. Zonder in een keurslijf te worden gedrukt, zonder gediscrimineerd te worden en zonder te leven in armoede. We moeten voor elkaar opkomen als het tegenzit. Geen dwingende keurslijven en geen 'ieder voor zich' mentaliteit. We moeten het samen doen, er samen iets moois van maken.

Wat wilt u bereiken tijdens deze raadsperiode?
Ik wil af van de 'management-politiek' en bijbehorende mentaliteit. Meer verdieping, meer bezieling; meer vanuit de samenleving denken en minder vanuit de ivoren toren.

Stel dat u enkele uren vrijwilligerswerk zou kunnen doen, bij welke organisatie doet u dat dan?
Ik doe het al voor Bouwdorp en Veenendalers voor Vrede, en ik ben beschikbaar voor Escape. Verder heb ik veel interesse in Vluchtelingenwerk en Amnesty International.

Wat is uw favoriete plek in Veenendaal en waarom?
Ik kom het liefst op plaatsen waar ik iets kan betekenen. Bij mensen thuis, bij bedrijven en instellingen. Verhalen aanhoren, zien wat ik kan doen. Ik vind het belangrijk mijn medemens te helpen.

U bent hier