h

Blog Jan Breur

27 december 2010

brief aan de volkskrant

Geachte redactie,

Lees verder
24 december 2010

brief aan de veenendaalse krant

Geachte redactie,

Lees verder
17 december 2010

Over de ruggen van de minima!

J'accuse [(fr) ik beschuldig]
Op de gemeenteraadsvergadering van 11 november, diende de oppositie een voorstel in om de minima van 65 jaar en ouder een eindejaarsuitkering van E160,- te gunnen.

Een sympatiek voorstel, noemden de coalitiepartijen het - en zoals het gaat met voorstellen die 'sympatiek' worden genoemd, kreeg het geen steun en strandde het met een minderheid van enkel de oppositiepartijen.

Lees verder
9 december 2010

brede heroverweging

Dit is de samenleving:

Lees verder
30 november 2010

primaat

Citaat uit mijn bijdrage in de commissie Ruimtelijke Ordening, over het beeldkwaliteitsplan van het Dorp.

Lees verder
22 november 2010

Veenendaal, dorp dat tot stad is gegroeid?

De vraag of Veenendaal een dorp of een stad is, is nooit beantwoord. En het is nog maar de vraag of er wel een eenduidig antwoord is. Een stad is immers wat wij zijn, een dorp is wie we zijn. De 60.000 inwoners ruim gepasseerd, een bovenregionaal aantrekkelijk winkelgebied, en - ja ook - grote stedenproblematiek staan tegenover het feit dat we elkaar begroeten op straat, de waarde die we hechten aan traditie en de sterke sociale structuren in onze verenigingen en kerken.

Lees verder
12 november 2010

veiligheid

Leven we nog wel in een veilige samenleving? De Veenendaalse Krant is elke week goed gevuld met berichtgeving over vechtpartijen, vernielingen en berovingen. Het is soms om akelig van te worden!

Lees verder
8 november 2010

unitas '48

Afgelopen weekend is er een wedstrijd van Unitas tegen het Blaricumse BVV'31 stilgelegd. De Veense spelers vonden het nodig om geweld te plegen tegen spelers en bestuursleden van hun Blaricumse tegenstanders.

Lees verder
3 november 2010

Platform voor huishoudelijk verzorgenden

Op 7 september was de eerste bijeenkomst van een groepje huishoudelijk medewerkers in de thuiszorg. Gepraat is er over wat er de afgelopen jaren gebeurd is binnen de thuiszorg. Denk alleen al aan de aanbestedingen, fusies en overnames, ontwikkelingen die zich over de hoofden van de betrokkenen hebben voltrokken.

Lees verder
27 oktober 2010

spatie gebruik en taal verloedering

Taal is onze meest levende en belangrijkste cultuurdrager. Het is niet voor niets dat een aantal belangrijke kunsten draaien om taal. Te denken aan de dichtkunst en de literatuur.

Lees verder

Pagina's

U bent hier