h

CSI

29 maart 2012

CSI

Met uitkeringen moet je niet frauderen. Het is immoreel. Het is diefstal van gemeenschapsgeld, en het ondermijnt de solidariteit waaraan we het sociale stelsel te danken hebben.
Daarom is het goed dat er gehandhaafd wordt.

Natuurlijk is er wel een verschil tussen de ene en de andere uitkeringsfraude. Als je ergens een paar tientjes extra verdient, om eens iets leuks voor je kinderen te kunnen kopen... ik denk niet dat we daar moeilijk over moeten doen.
Als je ergens nog een volledig inkomen hebt, waardoor je als bijstander in een vette, gloednieuwe mercedes, door Veenendaal jakkert - dan hebben we een probleem.

Om de fraudeurs aan te pakken, heeft de gemeente middelen tot haar beschikking om deze dieven op te sporen. Best vergaande middelen:
camerawagens, afluisterapparaatjes, surveillanceposten, huiszoekingen, internet-rechercheurs...
zwaar spul.

In de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling van afgelopen dinsdag, zei ik dat deze middelen me erg deden denken aan een scenario voor de serie CSI.
(Crime Scene Investigation)

Als deze middelen worden ingezet om de echte bijstandsboeven te pakken (hoeveel zijn dat er eigenlijk?), hoor je mij niet klagen.

Worden ze ingezet tegen eerlijke mensen, die in tijden van economische tegenslag hun gezin met pijn en moeite proberen te onderhouden; dan hebben we een probleem.
Een groot probleem...

U bent hier