h

Blog Jan Breur

23 december 2012

Spreek je uit! 2

In mijn vorige blog richtte ik mijn pijlen op VVD-raadslid Dylan Lochtenberg. Ik daagde de VVD-fractie uit om zich uit te spreken over de gevolgen van de WMO-bezuiniging die het rijk op ons afstuurt. Afgelopen donderdag dienden CDA en SP een gezamenlijke motie in, om het ministerie onze zorgen kenbaar te maken. De behandeling van deze motie is een grote teleurstelling gebleken. En hoewel de VVD alweer niet verder kwam dan een distantiering op procedurele gronden, is het niet eens die fractie die mij het meest teleurstelde.

Lees verder
7 december 2012

Spreek je uit!

Het heeft even geduurd voor we als Veense SP een Twitter-account (@SPVeenendaal) hadden aangemaakt, en zelfs nu nog is het soms zoeken naar de juiste manier om ermee om te gaan. Bij Twitter luistert het soms nog nauwer dan bij andere media.

Lees verder
16 november 2012

Economie

Hoe is de crisis ontstaan, en hoe komen we er weer uit? Wat zijn de gevolgen voor de politiek en voor de Veense ondernemers? Volstaat de aanpak van het kabinet en wat kunnen we in Veenendaal doen?

Lees verder
14 november 2012

SCHRIFTELIJKE VRAGEN

ONDERWERP: UITVOERING BESLAGLEGGINGEN

Lees verder
9 november 2012

Rutte 2

Deze week verscheen de ministersploeg, samen met de koningin op de paleistrap op een foto te maken. VVD-raadslid Dylan Lochtenberg twitterde eraan te hechten dat men weet dat dit niet het kabinet, maar de regering is. Staatsrechtelijk heeft hij gelijk, maar, zo twitterde ik terug, kun je het niet beter over de inhoud hebben?
Bij deze...

Lees verder
4 november 2012

Hoezo, nivelleren?

Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om een stukje te schrijven over de inkomensafhankelijke zorgpremie. Dat doen alle media al. En zo interessant is het allemaal niet.

Lees verder
26 oktober 2012

Opstelten

Van staatsscretaris Teeven mag je een inbreker - bij wijze van noodweer - uitschakelen. Eventueel overlijden van betreffende inbreker valt onder het beroepsrisico. Van premier Rutte moet geweld tegen agenten harder worden aangepakt. Maar wat als agent en inbreker dezelfde persoon zijn?

Lees verder
25 oktober 2012

Rutte vs. Teeven

Premier Rutte roept de media op tot terughoudendheid met berichtgeving over de corrupte VVD'ers tot 'het recht zijn beloop heeft gehad'. (Ja, als het over z'n eigen partij gaat, is het fatsoen van de media ineens wel een issue...).

Lees verder
19 oktober 2012

Slaapmuts

De Telegraaf heeft zich vorige week, met het artikel 'Dolle Mina' natuurlijk bijzonder verdacht gemaakt, qua seksisme.
Het artikel 'Slaapmuts', dat vandaag de voorpagina sierde, doet mij vermoeden dat ze hun seksistische, chauvinistische vrouwenhaat wekelijks moeten luchten.
Zou het ter compensatie van de bijlage
'Vrouw' (een armoedige variant op de Libelle) zijn?

Lees verder
19 oktober 2012

Gun winkeliers hun vrije dag!

'Shoppen is ook zondagsrust' is een slogan waarmee de VVD het ongebreidelde consumentisme aan wil jakkeren. De slogan is meer dan actueel, nu de Veenendaalse gemeenteraad besloten heeft om onderzoek te doen naar eventuele invoering van een koopzondag.

Lees verder

Pagina's

U bent hier