h

doodskist

22 maart 2012

doodskist

SP-kamerlid Sharon Gesthuizen heeft gisteren enkele uren op een politiebureau vastgezeten. Ze is aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Tijdens een demonstratie wilde ze met een doodskist vanaf het Plein naar het hoofdkantoor van TNT-post lopen.

Volgens een politiewoordvoerder vond de aanhouding plaats, omdat het lopen met een doodskist ongepast is. Het was immers de dag dat ook het tragische en gruwelijke busongeval met die school uit Lommel werd herdacht.
Dat is een valse reden. De reactie van Gesthuizen lees je HIER.

Maar het gaat mij niet om de ware reden waarom Gesthuizen is opgepakt. De aanhouding was onterecht. Maar Gesthuizen's actie was bijzonder onsmaakvol.

Ik ben best van de actie. Ik ben best van de grenzen ontdekken, en waar nodig overgaan. Dat weet iedereen.

En ook ik draag de post een warm hart toe. Dat deed ik al voordat ik er ging werken. TNT en haar personeel gaan me aan het hart.

En zelfs het symbolisch 'ten grave dragen' van de postbode kan ik goedkeuren. Maar niet op een dag, die in het teken staat van diepe rouw. Dat is kwetsend, dat is schokkend.
Dat past in de modus operandi van samenlevingshaters, die zich ook bezighouden met het verbranden van vlaggen en/of literatuur.

De link met Lommel is niet door Gesthuizen gelegd. Maar door de politiewoordvoerder.
Enerzijds pleit dat voor Gesthuizen; ze was immers niet van kwade wil.
Anderzijds pleit dat tegen haar; ze heeft zich onvoldoende bewust en getoond voor de gevoelens van anderen.
Ze had zich moeten realiseren dat die link gelegd zou kunnen en worden. Ze had dit voor kunnen en moeten zijn...

Nu wordt de actie gepresenteerd als een trap na, jegens de nabestaanden van 'Lommel'. Niet als protest tegen het onheuse beleid van de graaibazen van TNT.
Koren op de molen voor De Telegraaf.

Met deze actie heeft ze de neoliberale krachten een dienst bewezen...

U bent hier