h

VVD selectief met parkeeroverlast

3 maart 2014

VVD selectief met parkeeroverlast

Afgelopen donderdagavond diende VVD-raadslid Ronald van de Weerd een motie in om de parkeeroverlast bij sportpark Panhuis aan te pakken. Weinig succesvol, overigens.

 

In de eerste plaats was het onduidelijk wat hij precies wilde. Er moesten parkeerwachten de boel regelen. Nee, stewards. De gemeente moest het doen. Nee, de gemeente moest aan DOVO en GVVV opleggen - nee, overleggen - dat zij het moesten doen.
Kortom; van het doel van de motie van Van de Weerd was het moeilijk chocola maken.

Ook over het nut en de noodzaak van ingrijpen op het Panhuis valt te discussieren. Parkeeroverlast wordt niet door iedereen gedeeld, en vaak ook geaccepteerd als 'ruil' voor de gezelligheid die de voetbalwedstrijden bieden. Lees onder andere het rapport 'Fijn Wonen in West' dat wij een paar jaar geleden hebben opgesteld, en concludeer dat andere problemen in de wijk prioriteit verdienen boven de 'voetbalsituatie'.

Aan de andere kant van het zwembad ligt de wijk 'Molenbrug'. Een wijk waarvan bekend is dat ze veel parkeeroverlast ervaren. En waarvan de bewoners ook al jaren met een oplossing leuren, zonder dat de gemeente daar iets aan doet. Zij willen een Blauwe Zone in hun wijk.

Nadat er voor de zoveelste keer niets met hun oplossing gedaan is, was het tijd om in te grijpen - vond ik. Ik diende een motie in om een proef te doen met een Blauwe Zone in de wijk. Geen enkele andere partij steunde deze motie - ook de VVD niet.

Wat maakt de Molenbrug zo anders dan Veenendaal West? Waarom wil de VVD wel aan de ene kant van het zwembad voor een oplossing zorgen voor de parkeerproblematiek, en aan de andere kant van het zwembad niet?

Beste Ronald. Ik ben van ganser harte bereid om nog eens te kijken naar de parkeersituatie van het Panhuis. Mag ik dan van de VVD verwachten dat ze de Molenbrug de volgende keer wel helpen aan een Blauwe Zone?
Of is parkeeroverlast stiekem niet zo'n groot probleem voor de VVD?

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier