h

Kerst op het gemeentehuis...

18 december 2014

Kerst op het gemeentehuis...

Foto: Jan Breur

Terwijl het gemeentehuis was omgebouwd tot een waar winterwonderland, en in de Haagse politiek een crisis aan het ontstaan was, maakte de gemeenteraad zich afgelopen dinsdag op voor de laatste raadsvergadering van het jaar...


Agendacommissie

Foto: Fractie SP Veenendaal
Foto: Jan Breur
Foto: Dylan Lochtenberg voor Fractie SP Veenendaal

De avond begon voor mij met mijn laatste vergadering van de agendacommissie. Voor Puck van Aart, die mij per 1 januari opvolgt, was het zijn eerste. Bij afwezigheid van Burgemeester Kolff mocht ik deze vergadering zelfs voorzitten. In zeker zin was ik dus plaatsvervangend burgemeester...

Na de vergadering nog even een kort fotomomentje om mijn opvolging te markeren. Extra opmerkelijk is, dat de foto genomen is door Dylan Lochtenberg; een VVD'er die een klus op zich neemt voor de SP-website. De revolutie komt in kleine stapjes ;-)

Ik wens Puck, Dylan, Engbert, Wilrik, Wouter en Franske een fijne samenwerking toe in het komende jaar...


Kerstpakketten

Foto: Jan Breur

Kerst is niet compleet zonder kerstpakket. Zou je denken. Toch zijn er, ook in Veenendaal, teveel mensen die het zonder kerstpakket moeten stellen. Of kerstdiner... voor wie de doordeweekse maaltijd al een opgave is die moeilijk is op te brengen.

Ik voel mij dan ook gezegend (mag ik dit woord gebruiken?) om een pakket te mogen ontvangen. De gemeente verstrekte deze aan haar personeel - en alle raads(commissieleden).

Als je beseft hoe onvanzelfsprekend je (relatieve) weelde is, ben je natuurlijk extra gemotiveerd om een goed minimabeleid op poten te zetten. Gelukkig delen meer partijen die motivatie - en is de kans reëel dat er iets bereikt gaat worden.

Foto: Fractie SP Veenendaal
Foto: Fractie SP Veenendaal
Foto: Jan Breur
Foto: Jan Breur

In het kerstpakket zat onder andere het boek 'Chef's Streken'. Met de opbrengst van het boek wordt de Voedselbank gesteund - alleen dat al maakt het tot een aanrader. Ik ben blij dat de gemeente hier oog voor had bij de inkoop van de pakketten.
Zoekt u nog een goed kook- en eetboek? Schaf deze aan!


Fijne feestdagen

Foto: Jan Breur

NAMENS DE SP-FRACTIE WENS IK U EEN VROLIJK KERSTMIS EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier