h

Bezoek van Yolande de Meer

24 januari 2015

Bezoek van Yolande de Meer

Foto: Fractie SP Veenendaal

Aangezien de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdag, bij gebrek aan een agenda, niet doorging, hadden de meeste fracties hun fractieoverleg geannulleerd. Alleen op onze kamer brandde licht, want we hadden genoeg te bespreken. En we ontvingen bezoek van Yolande de Meer, die ons als ervaringsdeskundige bijpraatte over de nieuwe WMO.

Foto: Fractie SP Veenendaal

Yolande werd vergezeld door mede-ervarings-deskundige, mevr. Franken, die op haar verzoek niet herkenbaar in beeld wordt gebracht.

Het verhaal van Yolande begon met complimenten aan ons adres. De SP is de enige partij die pro-actief aan de slag gaat om te zien hoe beleid valt in de samenleving. Dat compliment is natuurlijk fijn - al hadden we liever gehad dat andere partijen zich ook zo betrokken voelden bij de 'landing' van beleid in de samenleving.

Ik plaats 'landing' tussen aanhalingstekens, want het laat zich aanzien dat de kanteling van de WMO 'neerstorten' eerder van toepassing is.
Door alle veranderingen stijgen Yolande's zorgkosten met maarliefst €150,- per maand; heeft ze berekend. Dat plaatst haar in een positie dat ze in 2015 elke maand €60,- tekort komt... als ze een extreem sobere levensstijl aanneemt.

Yolande is slim en mondig. Ze heeft doorberekend wat de veranderingen in de WMO met zich meebrengen. Ze heeft gesprekken gehad met de wethouder over haar situatie. En ze is bereid om te knokken voor zichzelf en de mensen die in hetzelfde schuitje zitten.
Tegelijkertijd ziet ze hoe de solidariteit in het land wordt afgebroken, en hoe mensen die niet van zichzelf kunnen voldoen aan het liberale ideaalplaatje steeds meer in de verdrukking komen.
Beleidsmakers weten niet wat ze aanrichten.

Daarom vindt Yolande het belangrijk dat iedereen die van zorg afhankelijk is, laat weten wat de veranderingen in de zorg voor hen betekenen. Bijvoorbeeld door onze vragenlijst in te vullen.

  • Vul HIER de vragenlijst in

Foto: Fractie SP Veenendaal


Na het bezoek van Yolande en Mevr. Franken bespraken we nog de resultaten van de commissie Bezemer, die onderzoek heeft gedaan naar de situatie bij IW4.
Ook de bijgeleverde reacties, en met name die van de Raad van Commissarissen, hadden onze aandacht...

WORDT VERVOLGD...

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier