h

Blog Jan Breur

29 december 2015

Bonus 2: De Dialoog

Bonusmateriaal

In episode 6 van Politeia voer ik het personage Adeimantos op. Adeimantos stelt in Plato's boek enkele kritische vragen aan Sokrates - en diezelfde rol vervult hij in mijn Zomerspecial. Hij plaatst kanttekeningen bij een aantal van mijn beweringen. Daarnaast voert hij zelf ook een aantal zaken aan, waardoor er een dynamiek ontstaat die in Plato's boek ontbrak.

Lees verder
27 december 2015

Bonus 1: Het Naratief

Bonusmateriaal

In de Zomerspecial van dit jaar - Politeia, of: de (Ideale) Staat - volgde ik vrij strak de structuur en thematieken van het origineel. Meer nog, dan dat ik vorig jaar deed bij Het Kapitaal.
Hoewel Politeia niet het doel had om een samenvatting van Plato's werk te zijn, is deze er wel uit te distilleren. Diverse verwijzingen in mijn Zomerspecial naar het origineel vormen samen een samenvatting van Plato's Ideale Staat - inclusief een doorkijkje naar wat erop volgde. Deze verwijzingen zijn nu samengebracht tot, inderdaad: een SAMENVATTING VAN PLATO's POLITEIA!


Lees verder
24 december 2015

Fijne Feestdagen

Foto: SP Veenendaal
fijne feestdagen
Lees verder
17 december 2015

In de donkere dagen...

Foto: SP Veenendaal

De dagen zijn bijna op hun kortst; kerst staat voor de deur. Echt winteren wil het (nog) niet, maar dat wil niet zeggen dat je niet ziek kan worden. Walter had zich afgemeld voor het fractieoverleg, wegens aanhoudende hoofdpijn.

Dit zou logischerwijs betekenen, dat we die avond met z'n drietjes zouden vergaderen. Maar...

Lees verder
16 december 2015

Op naar de toekomst!

Vorig jaar stelden GroenLinks en SP succesvol voor om Veenendaal in 2035 energieneutraal te maken. Een mooie ambitie, om de problemen van klimaatverandering en vervuiling niet door te schuiven naar volgende generaties. Donderdag stellen we de startnotitie voor deze ambitie vast.

Lees verder
12 december 2015

Oormerk Zorggeld

Foto: Baukje Hiemstra
petitie oormerk zorggeld

Petitie gestart door SP gemeente Veenendaal, met als doel om geld dat bestemd is voor het Sociale Domein ook te besteden aan het Sociale Domein (en niet aan de parkeerexploitatie of het opfleuren van het winkelgebied).

TEKEN DE PETITIE

Lees verder
2 december 2015

Congres

Foto: Jan Breur
De Algemene Ledenvergadering had Baukje en mij aangewezen als de Veense afvaardiging voor het congres. En aangezien we nog iemand mochten meenemen, vergezelde Toke ons afgelopen zaterdag naar De Fabrique in Utrecht/Maarssen.
Lees verder
27 november 2015

De S van...

Foto: Jan Breur

Het loopt weer tegen Pakjesavond, en het afdelingsbestuur van SP Veenendaal voorziet dan iedereen die zich actief heeft ingezet voor de partij van een kleine blijk van waardering - in de vorm van een chocoladeletter.

Traditioneel wordt er gekozen voor de S van Solidariteit. En om de daad bij het woord te voegen, is de letter biologisch en FairTrade. Erg belangrijk om daar oog voor te hebben!

Lees verder
25 november 2015

Zorgen

Foto: Cor van Londen
Zoals bekend is de zorg een belangrijk thema voor de SP. Het was dit jaar het thema van ons Novemberdebat, en we leggen net de laatste hand aan een rapport over hoe de stijging van de zorgkosten valt in de samenleving. Hier hoort u binnenkort meer over.
Lees verder
11 november 2015

Novemberdebat 11: WMO

Het loopt tegen half 12. Ik kom net terug van het Novemberdebat. Goed, het was iets na tienen afgelopen, maar dan ruim je op, je praat wat na...

Dit was het elfde Novemberdebat wat wij, als SP Veenendaal hebben georganiseerd. Het thema van dit jaar was de WMO, waarvoor we onder andere twee bestuurders hadden uitgenodigd als gastsprekers.

Lees verder

Pagina's

U bent hier