h

Verklaring MBT rapport 'Zondagopenstelling...'

17 september 2015

Verklaring MBT rapport 'Zondagopenstelling...'

Via een journalist van 'de Gelderlander' zijn wij geattendeerd op het volgende. In een rondgang die hij gemaakt heeft langs supermarkten, gaven meer  managers aan onze enquête te hebben ingevuld dan wij ingevulde formulieren hebben ontvangen in de categorie "supermarktleiding".

Dit zou inhouden dat een aantal reacties die in deze categorie niet op de juiste plaats is terechtgekomen. Nadat wij hiervan op de hoogte zijn gesteld, hebben wij één en ander nagelopen, en zijn tot het volgende gekomen.

Voor zover de webmaster heeft kunnen nagaan, zijn er geen storingsmeldingen geweest gedurende de looptijd van ons onderzoek. Aangezien de webmaster de enige is die op de site toegang heeft tot de onderzoeksgegevens, is het uitgesloten dat een derde deze gegevens heeft gewist.

Het spreekt voor zich dat wij belang hechten aan een zo goed mogelijke afweging, en dat wij daarin dus alle binnengekomen reacties graag hadden meegenomen.

Ons onderzoek, waarin veel energie en tijd is gestoken en wat inmiddels ook is gepubliceerd, biedt meer lokale informatie dan de andere partijen over dit onderwerp verzameld / beschikbaar hebben. Wij zijn dan ook trots op dit resultaat, en vertrouwen op de deugdelijkheid hiervan.

Gezien de zorgvuldigheid waarmee wij te werk zijn gegaan, kunnen wij niets anders dan de constateringen van 'de Gelderlander' enkel ter kennisgeving aan te nemen.

LEES HET RAPPORT HIER

Reacties

2 opties.
Referendum houden en dus een koopzondag.
Of Veenendaal naar de kloten laten gaan.

Jullie keus maar mijn stem krijgen jullie nooit meer als bekrompenheid troef blijft.

Mvg

Beste Marco,

Knap dat je van tevoren al weet dat de uitkomst van het referendum is dat er een koopzondag zal komen. En vervolgens roept dat bij mij de vraag op: waarom een referendum houden als de uitkomst al vastligt?

Wat mij betreft is een referendum een goed middel voor een heleboel zaken. Maar voor het al of niet invoeren van een koopzondag niet.

In een referendum wordt namelijk iedereen gelijk gesteld. Maar niet iedereen heeft eenzelfde belang bij een koopzondag. Wie in een winkel werkt heeft een heel ander belang dan een consument.

Vandaar dat wij ons in dezen liever laten leiden door de mening van betrokkenen, dan door een anonieme stemming waarbij iedereen op één hoop wordt gegooid.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier