h

Rust zacht, André

12 mei 2016

Rust zacht, André

In Memoriam

Toen wij in januari het 'Ervaringenpunt Participatiewet' openden, was het mijn verwachting dat André Beijnders als hier als één van de eersten gebruik van zou maken. Maar zelfs nadat ik hem per mail had geattendeerd op die mogelijkheid bleef het stil.

Afgelopen week leerde ik waarom. André blijkt in december te zijn overleden...

Ik meen dat het in 2013 was dat ik kennis maakte met André. Hij ervoer de nodige problemen met het beleid rond werk en inkomen. Sindsdien hield hij de SP (en de gemeenteraad) regelmatig op de hoogte over zijn ervaringen op datgene dat later onder de 'Participatiewet' zou vallen.

De hele dag bij IW4 'schroefjes in een plankje' draaien, ten koste van de mensen die behoefe hebben aan een beschutte werkplek. De zin en onzin van reïntegratietrajecten (door hem vaak 'kleuterklasjes' genoemd) en de daarbij behorende Digitale Werkplaats. De verplichte eneagram-beroepentest, die beroepskeuzeadviezen zoals 'aartsbisschop' en 'basgitarist' voortbracht...
André liet het ons altijd weten.

Een vriend van André maakte zijn overlijden aan ons kenbaar via het Ervaringenpunt. Volgens hem was hij overleden ten gevolge van de Participatiewet. Helaas weet ik onvoldoende over de toedracht van zijn heengaan om dat te kunnen staven.

Helaas beschikken we niet over de contactgegevens van zijn nabestaanden. Ik had hen graag (alsnog) persoonlijk gecondoleerd met hun verlies.

We zullen André herinneren als een vrolijke, nuchtere man, die van zijn hart geen moordkuil maakte. Die kritisch de ontwikkelingen van het beleid volgde, en die op heldere wijze zijn commentaar verwoordde.
We kunnen enkel hopen dat André zijn rust gevonden heeft.

Rust zacht, André.


Oproep

Bent u, of kent u, een nabestaande van André? Neem dan contact met mij op via spjanbreur@gmail.com.
Ik kom graag met nabestaanden in contact om op een meer persoonlijke wijze mijn deelneming te betuigen.


Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier