h

Hou je veilig!

31 december 2017

Hou je veilig!

Oud & Nieuw brengt het onstuimige in de mens boven. Het roekeloze, zo je wilt. Dit werd nog eens onderstreept toen ik in één dag twee aanslagen op mijn leven voor mijn kiezen kreeg...

Gisteren moest ik even snel heen en weer naar de bouwmarkt.
Op de heenweg werd ik welhaast van mijn sokken gereden door een mafketel die het nodig vond om een extra dot gas te geven terwijl ik met mijn fiets de weg overstak.
En vervolgens, op de terugweg, leek het een jongen een leuk idee om vuurwerk naar mijn hoofd te gooien. Ik heb hem hierop vermanend toegebulderd in bewoordingen die niet passend zijn voor 'iemand van mijn statuur'.

In beide gevallen kwam ik met de schrik vrij. Onwillekeurig gaan mijn gedachten uit naar de agenten en andere hulpverleners die constant met dit soort situaties te maken krijgen. En helemaal met Oud & Nieuw.
En naarmate je hier meer mee te maken krijgt, neemt het de kans dat het mis gaat toe.
Deze mensen doen echt gevaarlijk werk!

Tweede-Kamerlid Ronald van Raak schreef deze week een column op tpo.nl, genaamd 'Wees eens aardig voor een agent'. Hierin beschreef hij het veelzijdige werk van agenten, en de problemen van de verschuivende pensioenleeftijd waar zij mee geconfronteerd worden. Bovendien riep hij de lezers op om waardering voor de agenten te tonen:

Wees eens aardig voor een agent, vooral met Oudjaar. Maak eens een praatje, laat eens weten dat je blij bent dat ze er zijn. Als een teken van waardering.

Bij deze oproep kan ik mij van harte aansluiten. En met Ronald ben ik van mening dat het hoog tijd wordt dat er weer geïnvesteerd wordt in de politie.

Daarbij hoop ik dat we dit jaar Oud & Nieuw echt leuk kunnen houden. Voor de politie, de andere hulpverleners en onszelf.
Ga vannacht verantwoord om met alcohol, drugs, sex, vuurwerk en het verkeer. Ken je eigen grenzen, en respecteer die van anderen.
Dan hebben we echt een goede jaarwisseling!

Hou je veilig!

Een heel goed en veilig 2018 toegewenst!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier