h

Bij Erik...

18 januari 2018

Bij Erik...

"Dit is mijn nieuwe pijnstiller", vertelde hij, en liet mij het doosje zien.
Fentanyl.
"Dat klinkt bekend..." zei ik.
"Het is sterker dan morfine," verklaarde hij op een luchtige toon, "en Prince is eraan doodgegaan."
"Dan zal ik het daarvan kennen..."

Deze conversatie vond vorige week plaats, toen ik Erik bezocht in het ziekenhuis. Het weekend ervoor was hij er met spoed heengebracht.

Terwijl ik aan zijn bed zat, vertelde hij honderduit. Bijzonder openhartig, over zijn ziekte en over de pijn die hij heeft. Heel veel pijn.
Zoiets gun je niemand, maar zeker niet iemand als Erik, die zich in korte tijd heeft ontpopt tot een waardevolle speler in het team. Zo vol leven, altijd zo positief... Nee, het klopt gewoon niet dat hij zoveel moet lijden.

Als er iemand in je naaste omgeving zo ziek is, wordt alles minder belangrijk. Zelfs de politiek. Dat geldt vreemdgenoeg voor mij, maar niet voor Erik zelf. Hij volgt de fractie-App alsof er niets aan de hand is, en kaart nog volop dingen aan.
"Wat was dat laatst met Sietse?" Vroeg hij.
Ik vertelde hem over de 'werkgroep stadsstrand' onder leiding van Dylan Lochtenberg, die heel geheimzinnig doet en anderen buiten de deur houdt. Sietse kreeg maar geen informatie over het proces, en is daar boos over. Deze week is dit geschil overigens via 'De Gelderlander' naar buiten gekomen, maar toen ik aan Erik's bed zat was dat nog iets dat zich enkel in de krochten van het gemeentehuis afspeelde.
"Apart dat Dylan zo doet," reageerde hij in alle oprechtheid. "Het is nog wel zo'n aardige jongen."
Tsja, zo kan dat soms gaan in de politiek.

Even voor half drie gooide Erik mij eruit. Hij had zo een bespreking met zijn arts hoe het verder zou gaan - en wilde nog een paar minuten slaap pakken voor het zover was.
Ik verliet de kamer.
Erik kreeg nieuwe chemotabletten voorgeschreven en is maandag geopereerd.

Als SP leven we enorm met hem mee. Hij staat er niet alleen voor.
Wil je hem dat ook laten weten? Stuur dan een kaartje naar:

Erik Ottink, p/a Ziekenhuis Gelderse ValleiAfdeling B2, kamer 65Postbus 90256710 HN EdeVia de website van het ziekenhuis kun je ook een e-Card sturen.  Berichten via Facebook kunnen natuurlijk ook.


Sterkte, Erik!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier