h

Economie

22 februari 2018

Economie

Het stadsstrand is een waardevolle trekker voor het centrum. Een rustpunt, met de mogelijkheid tot tal van evenementen en activiteiten. Als we dat bebouwen gooien we goud weg. We moeten het stadsstrand intact houden, en voorzien van betere faciliteiten.
De verbouwing van de Pniëlkerk is eveneens geldverspilling.

Het parkeren is een zorgenkindje op de Veense begroting. De gemeente had nooit een speelveld moeten creëren waarin zijzelf concurreert met commerciële partijen. De enige uitweg uit deze chaos is om de gemeentelijke parkeergarages van de hand te doen. Anders blijven we doorsukkelen en tikken op de vingers van de ACM ontvangen.

De bedrijventerreinen verdienen onze aandacht. Geen panden bijbouwen – er is al teveel leegstand. Maar zorgen dat het er verzorgd uitziet en veilig begaanbaar is. Voor bivakkerende vrachtwagens en hun chauffeurs moet een adequate oplossing worden gevonden.

Het flexibele bestemmen van panden is iets wat de SP al geruime tijd bepleit. Krijg je bedrijfs- of winkelruimte niet gevuld, laat het dan bijvoorbeeld fungeren als woonruimte. Te stugge bestemmingsplannen staan vaak mooie ontwikkelingen in de weg.


Deze tekst verscheen gisteren op de verkiezingspagina's
in de Veenendaalse Krant.

 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier