h

Viewing party in de Panterzaal...

8 november 2021

Viewing party in de Panterzaal...

Foto: SP Veenendaal

"Ik schors de vergadering tot tien voor half," zei de Burgemeester en na de klap van zijn hamer stond iedereen op. Eindelijk even de benen strekken. Het was 4 november; er werd vergaderd over de begroting...

Het was ook de eerste vergadering nadat de de coronamaatregelen weer waren verscherpt. Hierdoor konden niet alle raadsleden aan de vergadertafel aanschuiven, en moesten diegenen voor wie er beneden geen plaats was zich vervoegen op de tribune. Wat dan weer tot gevolg had dat daar voor publiek (en schaduwraadsleden) geen plaats was. Die moesten de vergadering via de digitale weg volgen.

Op de gang stond Sietse al op me te wachten. Hij volgde de vergadering op een groot scherm in onze fractiekamer - de Panterzaal, om mij van advies te kunnen dienen als dat nodig was. Suzanne en AJ waren daar ook. Met hem liep ik naar de Panterzaal om daar de ingediende voorstellen te bespreken. Met name over een voorstel van ProVeenendaal, over de Data Top 15, wilde ik nog even sparren met mijn team.

In de Panterzaal bleken niet alleen Suzanne en AJ te zitten, maar ook onze GroenLinkse vrienden Greet en Kees. Raadsleden Tijs van der Weele (GroenLinks) en Hans van de Braak (PvdA) kwamen er ook bij, en zo werd er uiteindelijk door drie partijen over de voorstellen gespard. En verschillende optredens werden gerecenseerd.

De sfeer was uitstekend. Wat mij betreft zoeken we elkaar vaker op.
Sietse vertelde mij dat Greet en Kees in onze fractiekamer mee hebben zitten kijken naar de vergadering op het grote scherm. Hij had het heel leuk gevonden om te vernemen waarover zij zich ergerden of verwonderden. Ook op die aspecten blijken er best wat raakvlakken tussen SP en GroenLinks te zitten. En samen naar 'de wedstrijd' kijken is natuurlijk veel gezelliger.

Ergens vind ik het wel jammer dat ik in de zaal moest zijn. De viewing party op de fractiekamer had me ook wel leuk geleken. Ik zou zelfs voor chips en drinken hebben gezorgd. In ieder geval smaakte het gebroederlijke momentje in de schorsing naar meer.

Op het grote scherm zag ik de burgemeester weer plaats nemen aan de voorzitterstafel. Het was tijd voor de stemmingen...

Wordt vervolgd...

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier