h

Inspraakreactie Evenementenbeleid

9 oktober 2023

Inspraakreactie Evenementenbeleid

Foto: Sietse van der Bij

Geef de zondagen vrij!

Geachte commissie,

Om enig misverstand te voorkomen; ik sta hier niet als Statenlid maar als inwoner van Veenendaal die gebruik maakt van het inspreekrecht voor burgers. Ik heb daar niet zo heel veel ervaring mee; de laatste keer dat ik dit deed zal eind 2005, begin 2006 zijn geweest.

Sinds 2006 zijn er in Veenendaal zes buitenevenementen op zondag toegestaan per jaar. Sindsdien was het onmogelijk om dit te veranderen – al heeft de SP dit onaflatend geprobeerd. Maar het beleid was als Jormungander de Midgaardslang, die in zijn eigen staart bijt. Het kon nooit in het evenementenbeleid worden veranderd omdat het in het raadsprogramma stond, en het kon niet in het raadsprogramma worden veranderd omdat het in het evenementenbeleid stond. Zes was het, en zes zou het blijven.

In het huidige raadsprogramma is er eindelijk ruimte voor aanpassing, en het college stelt een verruiming naar twaalf voor. Een graduele, maar geen principiele aanpassing. Telt een evenement in een tent ook als buitenevenement? Telt een evenement dat langer dan een week duurt voor een of twee zondagen? Als twee evenementen op dezelfde zondag plaatsvinden, moeten er dan een of twee zondagen worden afgestreept? Zo lang er een maximumaantal evenementen op zondag bestaat, blijf je dit soort non-discussies houden.

Als inwoner van Veenendaal roep ik de gemeenteraad dan ook op: hef deze beperking op.
Er zijn voldoende criteria waarop evenementen aldanniet kunnen worden toegelaten: veiligheid, milieuhinder, geluids- en andere overlast. Laat die criteria doorslaggevend zijn.
De dag van de week, waarop een evenement plaatsvindt, dient geen factor te zijn.

Dank u.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier