h

Mijn verkiezingsdag (en -avond)

24 maart 2018

Mijn verkiezingsdag (en -avond)

Foto: SP Veenendaal

Wat hebben we hard gewerkt in de campagnetijd! Na op dinsdag de 'laatste-dag-kaarten' uitgedeeld te hebben was het dan zo ver dat we niets meer konden doen om de mensen op te roepen om in elk geval te gaan stemmen!

Twee maal dit keer. Eén keer voor de raad; de andere voor of tegen het Referendum!’s  Middags zelf wezen stemmen in het Gemeentehuis, waar best een aardige rij stond.

Foto: AJ Breur

Tegen de avond nog even terug voor de demonstratie voor de mensen met een verstandelijke beperking. De burgemeester zal er voor pleiten bij de Tweede Kamer, dat deze mensen met begeleiding het stemhokje mogen betreden. Met z’n allen gaan ze een dagje naar Den Haag, naar de Tweede Kamer om dit te bepleiten bij de minister van Binnenlandse Zaken.

Na thuis nog even wat gegeten te hebben(niet te veel) want we vieren feest bij onze voorzitter, ongeacht de uitslag, maken we er een feestje van! Koffie met gebak, een glaasje(geestrijk) vocht, de restanten worden eerlijk verdeeld, en dan op naar het Gemeentehuis, het is zo ongeveer 23.00 uur, de uitslagen komen binnen!

Foto: AJ Breur

Gelukkig moeten “onze wijken” nog komen...
De diagrammen schieten niet erg hard omhoog, we krijgen minder stemmen dan verwacht. Nog eenmaal zal de burgemeester op het podium komen om de laatste “voorlopige”uitslag” te melden! Van de dertien partijen vallen er twee helemaal af. Ze hebben niet voldoende stemmen binnen gehaald; tot groot verdriet van de jongeren partij... Jezus Leeft had op een wonder gerekend; helaas is dit wonder ook niet geschied.

De uitslag van de Linkse partijen viel hard tegen, alle vier maar één zetel elk. Zelfs D66 had er 2 verloren! Met een zwaar gemoed vertrokken wij huiswaarts.
Maar….. we blijven doorgaan. We gaan ervoor. Want we zijn toch de partij van voor elkaar, met elkaar voor Veenendaal.

Ook wel: Menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en Solidariteit.

Foto: Enna van Duinen

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier